Foto: Vlado Vinetić

PPS GALEKOVIĆ PONOVO NAJBOLJA NOGOMETNA FIRMA

Četvrto po redu izdanje malonogometnog turnira “firmi”, odigrano na betonskom igralištu na Grabi u organizaciji NK Mraclin, opet je pružilo mnogo lijepih i atraktivnih nogometnih poteza,
pregršt sportskog duha na terenu i dobre zabave izvan njega. Svrha ovog turnira kao i uvijek je prikupljanje sredstava za predstojeću sezonu podmladačkog pogona i zato on dolazi u ovo vrijeme, tik prije početka nove sezone.
Od same ideje, koja je krenula od Krunoslava Kosa i Ivana Zgurića, ovaj turnir se počeo pretvarati u rutinu i postao je medijski sve popularniji.
Ove godine sudelovalo je pet ekipa, nešto manje nego prošlih: PPS Galeković, Kova, VG Čistoća, Cvjećarna Anamarija PU Kos i pečenjara Turso te jedna ekipa kombiniranog sastava NK Mraclin.

REZULTATI po kolima:
I.kolo
Kova – Ćistoća 4:1
PPS – Anamarija 2:1
NK Mraclin – slobodan
II.kolo
Čistoća – PPS 1:7
NK Mraclin – Kova 2:0
Anamarija- slobodan
III.kolo
PPS – NK Mraclin 1:0
Anamarija – Čistoća 10:1
Kova- slobodan
IV.kolo
NK Mraclin – Anamarija 3:1
Kova – PPS 6:1
Čistoća – slobodna
V. kolo
Anamarija – Kova 3:1
Čistoća – NK Mraclin 3:5
PPS – slobodan

Tako smo konačno zaključili tablicu u kojoj posljednje mjesto odnosi ekipa Čistoće bez osvojenih bodova. Kova – koja je pobjedom u zadnjoj utakmici mogla postati najbolja firma – nažalost je posustala i zauzela četvrto mjesto sa 6 osvojenih bodova, treće mjesto osvojila je Cvjećarna Anamarija, dok su s istim brojem bodova bili PPS i NK Mraclin, no boljim međusobnim ogledom vladar turnira, koji osvaja prijelazni pehar, bio je PPS Galeković sastavljen od odličnih nekadašnjih i današnjih prvotimaca.
Kao i svake godine tu su pehari za najboljeg strijelca, najboljeg igrača i golmana. Najlakši izbor bio je kod vratara gdje Sonny-Boy Dražić odnosi ulogu apsolutno nedodirljivog s najmanje primljenih zgoditaka i najvećem angažmanu i sudjelovanju u igri. Najbolji igrač stiže iz redova pobjedničke momčadi, a to je Željko Cvetnić dok je najbolji strijelac bio Igor Krpačić u tijesnoj borbi sa 6 zgoditaka.
Ulogu apsolutno najbolje ekipe u uzbudljivom “trećem poluvremenu”, kako to vole nazivati naši prijatelji Brežani, odnosi također PPS Galeković s najvećim doprinosom u potrošnji hrane i pića, no pošto je ljestvica bila visoko podignuta ni ostale ekipe nisu zaostajale. Nadamo se još jednom ugodnom druženju dogodine, no s mnogo više ekipa, jer prekrasno bi bilo da uključimo još neke firme iz okolice.
Velika zahvala svim ekipama, svima koji su gledali turnir iz klupa i svima koji su pomogli u organizaciji, a vjerujete da će svaka dobivena kuna biti utrošena za naše tri selekcije: mlađi, stariji pioniri i kadeti. Vidimo se dogodine!

Fotogalerija: Vlado Vinetić

Komentiraj

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.