U subotu, 28. studenog 2015. godine u Vatrogasnom domu u Mraclinu održana je redovna izvještajna Skupština Udruge veterana domovinskog rata Velika Gorica – Klub Tomislav Hrkovec Mraclin.

DSCN1075

Prije Skupštine članovi su zapalili svijeću i zajednički se pomolili na spomen obilježju poginulom mraclinskom hrvatskom branitelju Tomislavu Hrkovcu po kojem u znak sjećanja klub nosi ime. Izvješće o aktivnostima, od sudjelovanja u gradskim manifestacijama do obilježavanja obljetnica vezanih za Domovinski rat podnijela je predsjednica kluba Žaklina Hrkovec istaknuvši da su se tijekom godine nastavili boriti za ugled hrvatskih branitelja. Sva izvješća jednoglasno su prihvaćena. Predsjednica je predstavila plan rada za iduću godinu koji se također uglavnom sastoji od obilježavanja svih važnih obljetnica vezanih iz novije hrvatske povijesti. Mraclinska Udruga veterana Domoviskog rata zdušno je prihvatila prijedlog majke Ljubice i svih članova da bi se mjesto uz Društveni dom gdje je bista jedinog poginulog branitelja iz našeg mjesta trebalo preimenovati u Trg Tomislava Hrkovca. Takav prijedlog ubrzo će ići prema Mjesnom odboru Mraclin koji je prva stepenica prema realizaciji hvale vrijedne inicijative u znak sjećanja i zahvale.

Na kraju Skupštine okupljene su pozdravili i prigodnim govorima obratili se predsjednik centrale velikogoričke Udruge veterana domovinskog rata Goran Krilčić i blagajnik Ivan Brašić. Nakon radnog dijela uslijedio je neformalni dio uz ugodno druženje nazočnih.

DSCN1077

Komentiraj

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.