U subotu 22. veljače održana je 98. redovna izvještajna skupština Kulturno umjetničkog društva Dučec. Skupštinom su predsjedavali g. Matija Kos kao predsjednik te gđa Ana Cvetnić Petrović i g. Stjepan Kos kao članovi predsjedništva, dok je zapisničar bila gđica Lorena Galeković.

Tajnik društva Tomislav Krešimir Hubak podnio je iscrpno izvješće o radu Društva u 2019. godine, iz kojeg je bilo vidljivo da je 2019. godina bila impresivna godina ispunjena programskim priredbama, akcijama, gostovanjima i domaćinstavima, što su osobito pohvalili nazočni gosti, predstavnici prijateljskih kulturno umjetničkih društava te predstavnici mraclinskih udruga i organizacija. Vidovi dani, kao kruna sezone, potom Dučecove spelancije, a uz to i gostovanja u zemlji i inozemstvu, predstavljaju okosnicu Dučecovih cjelogodišnih napora na čuvanju i promicanju baštinske kulture i kulture kolektivne memorije. Redala su se izvješća blagajnika Željka Križanića, ekonoma Marice Cvetnić, voditeljice najmlađe dječje folklorne skupine Doriane Crnić Vlahovac, voditelja tamburaškog podmlatka Matije Galekovića, Nadzornog odbora – koje je podnijela Jasna Čunović – te predsjednika Verifikacijske komisije g. Petra Krešimira Hubaka.

Protekla je godina pokazala da Dučecov pogon – u rasponu od trogodišnjaka do veterana – djeluje na visokim standardima, a posebno zadovoljstvo i ponos Upravnog odbora je rad sa podmlatkom. Prošle godine ulagalo se u nove tamburaške instrumente te nabavu narodnih nošnji, što su istaknuli i voditelj tamburaškog podmlatka te ekonom Društva.

Mladi čelnici Društva pokazali su da mogu održati letvicu na visini koje su postavile uprave i članstvo iz prošlog mandata, uz pomoć i podršku članova Upravnog odbora, voditelja te svih članova Društva. Predsjednik i tajnik istaknuli su odličnu suradnju sa svim mraclinskim udrugama, ali i sponzorima i pojedincima koji pomažu i podupiru Društvo u svim njegovim aktivnostima.

U najvišoj razini suglasnosti, koja je obilježila ovu sjednicu, izglasani su program i plan rada za ovu godinu te financijski plan za iduću godinu, koji su postavljeni u skladu s ambicioznim planom Društva za predstojeće razdoblje.

Mnogo pohvalnih riječi KUD-u izrekli su predstavnici prijateljskih kulturno umjetničkih društava iz Buševca, Donje Lomnice i Kuča, g. Stipo Bilić, predsjednik Mjesnog odbora g. Tihomir Hubak te pročelnik upravnog odjela za društvene djelatnosti g. Zvonko Kunić, a potom je g. Matija Kos kao predsjedavajući zaključio sjednicu i pozvao članove i goste za bogate stolove. Uslijedilo je opušteno druženje svih generacija Dučeca i njihovih gostiju do jutarnjih sati.