Ove nedjelje, u Pučkom otvorenom učilištu održana je Gradska smotra koreografiranog i izvornog folklora. Na smotri je nastupalo 13 društava sa 15 točaka, od toga 6 izvornih te 9 koreografiranih.

Kulturno umjetničko društvo “Dučec” predstavilo se koreografijom “Grličica grkovala”, pjesme i plesovi Posavine. Žiri u sastavu Ivica Potočnik, Iva Nemčić i Margareta Biškupić ocijenio je njihov nastup vrlo dobrim, pohvaljen je rad sa mladima koji su mnogobrojni i koji imaju veliku perspektivu.

Iako još uvijek nije definirano tko će točno predstavljati naš Grad na Županijskim smotrama folklora, žiri je istaknuo KUD “Gradići” kao najbolje društvo u izvedbi izvornog folklora, dok su to kod koreografiranog KUD “Nova zora”, Donja Lomnica, KUD “Velika Mlaka” i OSS Buševec.

O konačnim predstavnicima odlučit će Upravni odbor Zajednice kulturno umjetničkih udruga Grada Velike Gorice. Čestitike svim sudionicima smotra, a posebice pobjednicima.

Podsjećamo i kako se ove subotu 19. ožujka održava Dječja smotra folklora na kojoj će se predstaviti i naša djeca. Početak je 17,00 sati u Pučkom otvorenom učilištu Velika Gorica.

Komentiraj

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.