U nedjelju 26. ožujka u prepunom Pučkom otvorenom učilištu Velika Gorica održana je smotra koreografiranog i izvornog folklora. Dvanaest folklornih društava izvelo je ukupno 15 točaka – 11 koreografiranih te 4 izvorne točke. Kvalitetan program, vrhunski izvođači, prekrasne narodne nošnje ponovno su pokazali da je velikogorički folklor na vrlo visokom nivou. Stručni žiri u sastavu Tvrtko Zebec, Tomislav Habulin i Katarina Bušić imao je težak zadatak odabrati najbolje koji će predstavljati Grad Veliku Goricu na Županijskim smotrama. Ogranak seljačke sloge iz Buševca s koreografijom „Šokačka kola Sonte“ odnio je pobjedu u koreografiranom folkloru, dok je KUD „Nova zora“ iz Donje Lomnice bila najbolje u izvornom folkloru sa “Doželnicom” – zahvalom za ovogodišnju žetvu.

Naše Kulturno umjetničko društvo Dučec odlično se predstavilo koreografijom iz Podravine – „Na kraj sela kolo igra“. Autor koreografije i voditelj skupine je Dejan Pilatuš, dok glazbenu obradu potpisuju Marijan Sivoš i voditelj tamburaša Željko Kravarščan Studo; vokalnu izvedbu pripremio je Antun Kottek, a za kostimografiju su zaslužne Marica i Ana Cvetnić.

„Iznimno smo zadovoljni ovogodišnjom smotrom, zbilja su sva društva bila odlična. Ponosan sam na naše članove, stvarno su izgledali odlično na pozornici i dali su sve od sebe. To se vidjelo na sceni, a i reakcije publike bile su odlične. Zahvaljujem svim članovima, roditeljima, a posebice voditeljima i garderobijerkama na velikom angažmanu oko pripreme dječje i odrasle smotre folklora. Posebno se moram zahvaliti Tomici Miličeviću iz FA Turopolja koji nam je ponovno posudio dio narodnih nošnji potrebnih za izvedbu“ – rekao je predsjednik Dučeca Matija Kos. 

Foto: Velika Gorica online, Kronike Velike Gorice, KUD Dučec

Komentiraj

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.