Sukladno epidemiološkim mjerama u nedjelju 14. veljače 2021. godine održana je – nikad posebnija – godišnja i izborna sjednica Kulturno umjetničkog društva „Dučec“. Svi članovi dobili su materijale – izvješća, planove te prijedloge odluka – na svoje e-adrese, ili osobno na kućne adrese, a ispunjavanjem listića mogli su se očitovati po svim točkama dnevnog reda.  Skupštini se odazvalo 94 od ukupno 139 članova s pravom glasa, stoga su sve odluke donesene na skupštini bile pravovaljane. Sve članice Društva, prilikom dolaska na skupštinu, dobile su povodom Valentinova na poklon crvenu ružu. 

Prošlu godinu rad Društva obilježila je,  kao i cijeli svijet, velika pandemija zbog koje Društvo nije moglo funkcionirati kako smo navikli. Tijekom većeg dijela godine probe se zbog epidemiološke situacije nisu mogle održavati, no to nije ispriječilo članove Društva da određene aktivnosti ipak održe. Organizirani su Vidovi dani, Dučecove spelancije početkom i krajem godine, tiskana je knjižica „Dani svetog Vida, 2006.-2020.“, održan je seminar folklornog pjevanja, nabavljene su novi kompleti podravskih nošnja, otkupljene brojne nošnje iz Mraclina i okolice, nabavljeni su novi instrumenti, informatička oprema i dr.

“Iako 2020. godina zasigurno nije bila godina za pamćenje, ipak ćemo je zasigurno pamtiti zauvijek. Pandemija, prestanak rada Društva, veliki potres koji je sve pogodio – ako ne materijalno, onda duhovno. Napustili su nas i brojni Mraclinci: teta Katica i teta Nada – naše pjevačice, gđa. Barbara Galeković Ledarova – bivša tajnica društva, gospodin Krešo Hubak – dugogodišnji predsjednik našeg prijateljskog društva DVD-a Mraclin, g. Franjo Crnić Striko – voditelj i redatelj naše dramske skupine 50-ih godina, gđa. Vera Vincek koja je podržavala i pomagala društvu kad god je trebalo. U 2021. godini čekaju nas veliki izazovi. Osim borbe sa pandemijom te štetom od potresa, 2022. godine Kulturno umjetničko društvo slavi veliku, stotu godišnjicu svog osnutka, pa pripreme moraju početi. Velik je to izazov za sve članove, ali i novu upravu Društva„– stoji u Izvješću o radu Dučeca u prošloj godini.

U najvišoj razini suglasnosti, koja je obilježila ovu sjednicu, prihvaćena su sva izvješća za proteklu godinu, izglasani su program i plan rada za ovu godinu te financijski plan za iduću godinu, koji su postavljeni u skladu s ambicioznim planom Društva za predstojeće razdoblje. Također donesen je i novi Statut Društva kojim će se rad tijela udruga prilagoditi „novonormalnim“ okolnostima.

Obzirom da je ove godine izborna skupština, izabrano je novo/staro vodstvo, tako da sljedeće četiri godine Društvo vodi Matija Kos kao predsjednik, te Tomislav Krešimir Hubak kao tajnik Društva. Uz predsjednika i tajnika, Upravni odbor sastoji se od 13 članova: Sandra Crnić, Marica Cvetnić, Ratko Cvetnić, Lorena Galeković, Matija Galeković, Fabijan Kos, Josip Kos, Vjekoslav Kovačić, Željko Križanić, Maja Mravec, Jela Šimun, Vesna Tafra i Josipa Vukašinec. U Nadzornom odboru su i dalje Biserka Kos, Jasna Čunović i Maja Gotal.

Izabrano vodstvo od srca zahvaljuje svim članovima na iskazanom povjerenju.