Početkom godine, odmah nakon potresa na Banovini, osnovan je Odbor za krizne situacije, kako bismo mogli prikupljati pomoć za stradalnike pogođene potresom. Odbor je donio odluku da se pomoć pruži direktno obiteljima iz Strašnika i Sibića, koje su za vrijeme Domovinskog rata, bile u prognanstvu u Mraclinu. Već drugi dan nakon potresa, prikupljeno je donacija u hrani i ostalim potrepštinama, koje su uskladištene u Vatrogasnom domu, i prema potrebi, odvoze se potrebitima. Za sada, svega još ima dovoljno.

Isto tako, Odbor je donio odluku da se financijska sredstva prikupljaju preko računa novoosnovane udruge „Moj Mraclin“ sa naznakom „pomoć za stradalnike potresa“. Do sada – sa 13. siječnja – prikupljeno je 23.250,00 kuna i 1.250,00 eura od tridesetak donatora. Stanje na računu se svakodnevno mijenja kako stižu uplate.

Na sastanku održanom sinoć donesena je odluka da se ta sredstva iskoriste prvenstveno za nabavku građevinskog materijala, ali i drugih neophodnih potrepština. Ukazala se je potreba za nabavkom štednjaka na drva za obitelj Perković iz Strašnika. Za sada, obitelj nema drugih potreba. Isto tako, omogućiti će se i nabavka besplatne stočne hrane za životinje koje su smještene u Mraclinu od obitelji Likević, budući da su imali problema oko nabavke iste, jer životinje nisu smještene na potresom pogođenom području. Inače, obitelji Likević u potresu su u potpunosti srušeni i kuća i gospodarski objekti, tako da se sve mora graditi ispočetka. Prema izjavi Drage Kosa, kuću će im graditi grad Dugo Selo.

Već smo prije objavili broj računa na koji se primaju uplate za pomoć stradalnicima od potresa. Ovom prigodom pozivamo vas, da svatko prema svojim mogućnostima izvrši uplatu na račun HR6824020061101002251 UDRUGE „Moj Mraclin“, kako bismo mogli pomoći ljudima koji su u potrebi. Svima koji su do sada uplatili pomoć, od srca se zahvaljujemo, a preko portala mraclin.hr, biti će obaviješteni za što su sredstva utrošena. Odbor se sastaje jednom tjedno, da se vidi ima li kakvih potreba.