Sve je spremno za početak novog lokalnog prijevoza na području Velike Gorice, a koju će od 1. srpnja 2024. za sve putnike biti u potpunosti besplatan. Objavljeni su vozni redovi za svih 16 linija na kojima će prometovati Arrivini autobusi na području Grada Velike Gorice. S novim prijevoznikom uvode se i nove linije kojima će se s Velikom Goricom povezati željeznički kolodvor, poslovna zona Meridian 16, te Velika Mlaka i Mičevec. Nama je najzanimljivija linija 6 Mraclin – Velika Gorica. 

Iako će lokalni prijevoz biti besplatan, putnici će morati imati besplatnu kartu. Svaki putnik će besplatnu kartu dobiti kod vozača prilikom prve vožnje autobusom te će nakon toga tu kartu moći koristiti kao stalni pokaz. Besplatne karte mogu se preuzeti i u prizemlju zgrade Gradske uprave od ponedjeljka 24. lipnja 2024.

Podsjećamo, na linijama između Zagreba i Velike Gorice i dalje će voziti ZET-ovi autobusi. Ovim projektom, Velika Gorica postala je prvi veliki grad u Hrvatskoj koji uvodi besplatan lokalni prijevoz za svoje građane. Detaljnije na stranicama Grada Velike Gorice.

Facebook komentari