Na obilježavanju Dana Obrtničke komore Zagreb, vrijedna priznanja dobila su dvojica velikogoričkih obrtnika.  Zlatnu diplomu Obrtničke komore Zagreb primio je  Marijan Kovačić, vlasnik obrta “ELEKTRO – KOVAČIĆ” servis električnih strojeva, aparata i uređaja iz Mraclina.

Srebrnu diplomu za dugogodišnji aktivni rad u tijelima komorskog sustava primio je velikogorički obrtnik Nikola Cerovski,  koji je prije odlaska u mirovinu bio na čelu Ceha trgovaca, pekara i mesara. Nikola Cerovski je vlasnik obrta  TRGOVINE  NA MALO I POSREDOVANJE “5 C” iz Donjeg Dragonožca.

Na  svečanosti su uručene  i majstorske diplome majstoricama i majstorima: Josipu Čaković za zanimanje automehaničar, Petri Aldobašić za zanimanje frizer, Tanji Markulin za zanimanje krojač ženske odjeće, te Zlatanu Petković i Ivančici Celić  za zanimanje kuhar.

OBRTNIŠTVO VAŽNO ZA GOSPODARSTVO

Predsjednik Obrtničke komore Zagreb, Mirza Šabić, u pozdravnom je govoru istaknuo značaj obrtništva i malog poduzetništva u cjelokupnom hrvatskom gospodarstvu, te očekivanja da će institucije komorskog sustava u suradnji sa Ministarstvom poduzetništva i obrta uskladiti propise vezane uz obrtništvo.

– Nadam se da će  rezultat ove suradnje biti suvremeni i kvalitetni propisi, slični zakonima u onim europskim zemljama koje su prepoznale nacionalnu, gospodarsku i stratešku važnost obrta kao nukleusa gospodarstva, utemeljenog na obitelji, na tradiciji  i na zajedništvu – rekao je Šabić.

Izvor: VG Kronike

Komentiraj

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.