S početkom godine, unatoč pandemiji, započele su aktivnosti u KUD-u „Dučec“. Ovu, 2022. godinu,  Društvo će posvetiti ovoj velikoj obljetnici. Glavna proslave održat će se u Vidovskom tjednu, a sva ovogodišnja događanja biti će u znaku proslave.

Društvo je nastavilo sa snimanjem dokumentarnog filma, koje je započeto još u proljeće prošle godine. Filmom će se nastojati prikazati rad tijekom sto godina postojanja Društva, kroz svjedočenja najstarijih članova, ali i kroz sve generacije koje su dale svoj doprinos da bi „Dučec“ živio i radio do današnjih dana. Ovih dana, obavljeno je mnogo intervjua sa članovima “Dučeca”, kako s onima koji danas djeluju, tako i s onima koji više nisu aktivni u Društvu. Završetak snimanja Društvo planira sredinom veljače. Autor i snimatelj filma je g. Tvrtko Maras, a premijera filma bit će u sklopu Dana svetoga Vida.

Nedavno su članovi Društva posjetili Karmel Brezovicu i dogovorili izradu nove zastave, koju će svojim vrijednim rukama napraviti sestra Monika. Sav potrebni materijal za izradu zastave,  Društvu je donirala tvrtka Pan – Prom d.o.o. Zamolbu za kumstvo zastavi, Društvo je uputilo g. Vjekoslavu Kovačiću – Kovi, dugogodišnjem predsjedniku i još uvijek aktivnom članu, ali i stalnom donatoru Društvu. Gospodin Kovačić je sa zadovoljstvom prihvatio kumstvo.

Također, ovih su dana započele probe svih skupina Društva, prema programu svečanog koncerta, koji je već napravljen u sklopu pripreme proslave. Okupile su se sve generacije tamburaša, koje također kreću s probama.

Ukratko – u „Dučecu“ pršti od aktivnosti kako bi se ova velika obljetnica što dostojnije i ljepše obilježila. A „Dučec“ poziva sve mještane da podrže Društvo dolaskom na događanja koja se pripremaju u ovoj godini, naročito u Vidovskom tjednu, kada će sve biti u znaku postojanja jednog od najstarijih društava u selu.

Foto: Tvrtko Maras, Vesna Tafra, Matija Kos

Komentiraj

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.