Foto: Vitomir Å tuban

U nedostatku aktualnih sportskih priredbi Cityportal prisjetio se sportskog događaja od prije petnaest godina i jedne po svemu posebne nogometne utakmice na mraclinskoj Grabi. Tada je jedna sjajna generacija NK Mraclin na impresivan način izborila ulazak u viÅ”i rang natjecanja – četvrtu ligu – a to je bila prilika da se na novouređenom igraliÅ”tu dočeka “najdraži gost”, NK Dinamo iz Zagreba. O toj feÅ”ti, i o toj generaciji, piÅ”e u prilogu goričkoga portala Cityportal.hr.

Već je 15 godina proÅ”lo otkad su nogometaÅ”i Mraclina, nakon Å”to su tri sezone zaredom ostajali za korak prekratki, izborili ulazak iz petog u četvrti rang natjecanja. Bila je to sjajna generacija, na čelu s uspjeÅ”nim trojcem Cvetko ā€“ Å tuban ā€“ Galeković

Foto: Vitomir Å tuban

Da je nogometno amatersko prvenstvo nastavljeno, Mraclin i Jelačić vodili bi mrtvu trku za naslov prvaka 1. ŽNL istok i viÅ”u Jedinstvenu županijski ligu, odnosno peti rang naÅ”eg nogoloptanja. Kako vrijeme leti! Već je proÅ”lo gotovo 15 godina otkako je Mraclin bio prvak u petom rangu i izborio četvrti. Dogodilo se to sezone 2004/2005.

Prije toga, tri sezone zaredom, od 2002. do 2004., Mraclin je osvajao druga mjesta i dalje redom propuŔtao Vinogradar, Polet BuŔevec i Lukavec. Titulu prvaka prije 15 godina Mraclin je osvojio na zaista impresivan način. Pod vodstvom trenera i po potrebi igrača Damira Cvetka i asistenta mu Nedjeljka Pavlice, 19 puta je Mraclin pobijedio, jednom odigrao remi i dva puta izgubio. Gol razlika 69 postignuta i samo 13 primljenih pogodaka!!

Drugoplasiranom Klasu iz Mičevca Å”ampioni iz Mraclina pobjegli su čak 16 bodova! Igrali su tada Branimir Grilec, Ivica Feljan, Ivan Dandić, Ivan Domitrović, Bruno Kos, Dražen Å mint, Darko Balić, Danijel Zgodić, Ivan Grđan, Josip Grilec, Igor Krpačić, Robert Nastevski, Alen Barjaktarević, Dražen Dandić (kapetan), Damir Cvetko, Danijel Muić, Ivica KuÅ”an, Dubravko Kriste, Mario LeÅ”ković, Marko Kos, Željko Cvetnić, Dinko Livada i KreÅ”imir Mikas. Za fizičku pripremu brinuo se Zvonimir Jerbić. Prvi strijelac s 12 pogodaka bio je Nastevski, 11 su zabili Muić i Dražen Dandić.

Foto: Vitomir Å tuban

U danima ponosa i slave predsjednik Mraclina bio je Davor Å tuban kojem su najviÅ”e pomagali članovi Uprave Marijan Vinetić, Mladen Å tuban, Milivoj Galeković, Vitomir Å tuban, Juraj Cvetnić i Dražen Dandić. Glavni sponzor Mraclina bio je legendarni Mladen Galeković, koji je u svojim prostorijama znao organizirati i feÅ”te za igrače, struku pa i najvjernije navijače. Odmah nakon proslave naslova prvaka, prionulo se poslu.

FiniÅ”irali su se radovi na novom igraliÅ”tu Novoj Grabi, svlačionicama, postavljanju ograde, tunelu za dolazak igrača na teren, montiranju klupa i kabina za pričuve, golova (vrata). Započela je i organizacija turnira Memorijala Josip Galeković JoÅ”kec. Daleka 1932. vodi se kao godina osnutka pa se radilo i na dovođenju u goste najdražeg gosta, Dinama iz Zagreba.

OTVARANJE NOVE GRABE UVELIČAO DINAMO ZAGREB

Mraclin je novi četvrtoligaŔ, a zgotovljeno je i uŔminkano novo igraliŔte Nova Graba. Ima li ljepŔe prigode da se ugosti najdraži gost? Zaključite sami. Mraclin i Dinamo igrali su 13. rujna 2005. od 16.30. na Novoj Grabi!

Prijateljsku utakmicu doÅ”lo je pogledati tisuću ljudi. Sudio je Jurica Mihalj a pomagali su Zlatko Petrac i Drago Kos. Za Mraclin su igrali B. Grilec, Rozić, Å mint, Balić, Jelić, Tolić, D. Dandić, RoÅ”ić, Lovrić, AmbroÅ”, Balinčić (Lučan, I. Dandić, LeÅ”ković, Kos, Muić, Cvetnić, Nastevski, Zgodić, VukaÅ”inec, J. Grilec, Grđan). Trener je bio Damir Cvetko. Plave boje Dinama branili su Å arlija, Buljat, Lučić, Bosnar, Čale, Etto, Mamić, Chago, Tomić, Ljubojević. Mitu (Lončarić, Kardum, Kim, Å arić, Zahora, Lovren, Marini), na čelu s trenerom Josipom Kužeom.

Foto-galerija: Vitomir Å tuban

Rezultat je bio važniji Dinamu no Mraclinu. Za modre su zabili Ljubojević (4), Å arić i Tomić, a za Mraclin Jelić. Veliki gospodin i glavni donator Mraclina Mladen Galeković nakon utakmice odveo je obje momčadi, pratnju, novinare pa i navijače na večeru u svoje prostorije. Zna se da dinamovci putuju i na svjetski poznate destinacije, ali bili su vidno ugodno iznenađeni načinom na koji su ugoŔćeni i počaŔćeni. Iznenađen je bio i Zdravko Mamić, tada izvrÅ”ni dopredsjednik Dinama koji je utakmicu pratio u delegatskom prostoru u druÅ”tvu trenera Josipa Kužea i pažljivo pratio poteze svojih igrača.