Od 1. srpnja prilikom odvoza otpada na Reciklažna dvorišta u Mraclinu ili Velikoj Gorici korisnici su dužni predočiti osobnu iskaznicu i posljednji primljeni račun VG Čistoće, elektronički ili na papiru, obavijestili su iz Čistoće.

Naime, od 1. srpnja 2023. VG Čistoća usklađuje način korištenja reciklažnog dvorišta s člankom 86. stavak 4. Zakona o gospodarenju otpadom (Narodne novine 84/2021) koji utvrđuje da „osoba koja upravlja reciklažnim dvorištem dužna je zatražiti na uvid osobni identifikacijski dokument od osobe koja predaje otpad radi ostvarenja prava iz stavka 2. točke 1. ovoga članka“ (pravo se odnosi na besplatno korištenje reciklažnog dvorišta).

Dakle, ako ne predočite navedene dokumente, upravitelj reciklažnog dvorišta ima pravo naplatiti vam naknadu za uslugu zaprimanja otpada u reciklažno dvorište.

– Prilikom ulaska u reciklažno dvorište svaki korisnik dužan je predočiti osobnu iskaznicu te zadnju primljenu uplatnicu VG Čistoće, nakon čega može bez naknade predati doneseni otpad na daljnje zbrinjavanje. Reciklažna dvorišta namijenjena su isključivo građanima grada Velike Gorice koji su korisnici usluga VG Čistoće – ističu iz VG Čistoće te dodaju kako pravnim osobama nije dozvoljeno odlaganje bilo kakvog otpada u reciklažnom dvorištu već su zbrinjavanje svog proizvodnog otpada dužne povjeriti ovlaštenom sakupljaču otpada.

Za korisnike iz naselja Buševec i Mraclin, dovoljno je predočiti samo osobnu iskaznicu, kako bi se moglo utvrditi da su mještani tih naselja.

Komentiraj

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.