foto: Eko-škola Rakitovec

Osnovna škola Vukovina te područne škole Buševec, Rakitovec i Mraclin od jučer imaju novog ravnatelja. Pa iako je kraj školske godine već se keće u planove za iduću, a na školama će se raditi i tijekom ljeta. Damir Bedić (41), dosadašnji privremeni ravnatelj, o svojoj novoj funkciji te školama je govorio za Cityportal.

Bivši profesionalni rukometaš, suradnik Kineziološkog fakulteta u Zagrebu i profesor tjelesnog odgoja svoj profesionalni put nastavlja u Vukovini gdje će brinuti o školama koje ukupno imaju 600 učenika.

„Neću biti strog prema njima, ali red neki mora biti. Mi se trudimo da imaju svi jednake uvjete i da se svako dijete u školi ugodno osjeća. Najbitnije je da se stvori dobro ozračje u školi i da onda djeca mogu pokazati svoje sposobnosti i kroz nastavu, ali i kroz natjecanja“, rekao je ravnatelj Bedić.

Kako je Damir Bedić već upoznat s radom škola kroz mjesto zamjenika ravnatelja, ali i predsjednika školskog odbora, već zna koje su im stvari najpotrebnije. Pa tako ove godine planiraju obnoviti školsku kuhinju u Vukovini čiji su pojedini dijelovi, kaže ravnatelj, stari koliko i škola.

„Mislimo uvesti i produženi boravak od ove školske godine i nadamo se da ćemo u tome uspjeti i olakšati malo roditeljima. S tim u vezi ćemo urediti jednu učionu koja će biti multifunkcionalna. Služit će i za pisanje zadaća i rad, ali i za igru djece i njihovo slobodno vrijeme. Bit će opremljena raznim vrstama pedagoških i didaktičkih pomagala da se ugodno osjećaju“, objasnio je ravnatelj Osnovne škole Vukovina Damir Bedić.

Početak rada kuhinje u Buševcu

Područna škola u Buševcu već ima novu kuhinju, ali u njoj se još ne pripremaju obroci za učenike. Ravnatelj Bedić kaže kako se nada da će se to od jeseni promijeniti. Osim brojnih projekata za uređenje svake pojedine škole, namjera je prijaviti se i na europske projekte te osuvremeniti sve četiri škole. Škola u Rakitovcu gotovo je potpuno digitalizirana, a uskoro će dobiti i novu LED rasvjetu.

foto: Eko-škola Rakitovec
foto: Eko-škola Rakitovec

 

“To će biti škola koja je gotovo 100 posto ekološka i koja ima sve uvjete da se samo priključi na digitalizaciju. Tamo nastavnici jako brinu o skupljanju papira, prvaci su države u tome, i tim novcem su u zadnjih 10-ak godina kupili nove klupe, stolce, tako vode djecu gotovo besplatno na izlete”, objasnio je Bedić i dodao kako je učiteljima dao otvorene ruke da sami predlažu i uključuju se u projekte koje žele te da to jako dobro funkcionira i da će škole tako više profitirati.

„Škola može vrlo teško sama, ali imamo vrlo dobru suradnju s Gradom i pročelnikom Krešimirom Ačkarom i uistinu je suradnja s njima jako dobra. Na obrazovanju treba raditi jer djeca koju mi danas obrazujemo za 10-ak do 20 godina će se brinuti o nama i upravljati i Gradom i državom. Tako da ono što sada stvorimo, na neki način je nama zalog za budućnost“, zaključio je ravnatelj Bedić.

Izvor: cityportal.hr

Komentiraj

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.