Izvor: VG Čistoća d.o.o.

VG Čistoća d.o.o. obavještava da će u srijedu 19. siječnja 2022. god. nastaviti označavanje i uvođenje u evidencijski sustav posuda za miješani komunalni otpad (tzv. čipiranje zelene kante) svojih korisnika u naselju Mraclin.

Kako bi ubrzali i olakšali sami postupak označavanja ljubazno mole korisnike da pripreme OIB vlasnika nekretnine.

Zakon o gospodarenju otpadom (NN 84/2021) obvezuje davatelja usluge prikupljanja komunalnog otpada da u sustavu gospodarenja otpadom provodi načelo jednakih uvjeta za sve korisnike, a što uključuje i izdavanje računa za izvršene usluge. Kako bi mještani u naseljima Mraclin i Buševec, zbog utjecaja na kvalitetu življenja obližnjeg Odlagališta neopasnog otpada Mraclinska Dubrava zadržali pravo zbrinjavanja komunalnog otpada bez naplate, Grad Velika Gorica je preuzeo obvezu podmirenja tih troškova nedavno usvojenom Odlukom o načinu pružanja javne usluge sakupljanja komunalnog otpada (Službeni glasnik GVG 6/2021).  

Davatelj usluga VG Čistoća će stoga ubuduće troškove za prikupljanje i zbrinjavanje komunalnog otpada korisnika iz navedenih naselja obračunavati Gradu Velikoj Gorici, a što zahtjeva i evidenciju predanih kanti za odvoz koja se vodi očitavanjem koda sa zelene kante prilikom preuzimanja otpada.

Molimo korisnike da djelatnicima VG Čistoće omoguće označavanje posuda te da posude ostave na dostupnom mjestu jer bez označavanja neće moći koristiti pogodnost odvoza miješanog komunalnog otpada bez naplate.

Također, podsjećamo da će u sljedećim tjednima djelatnici VG Čistoće korisnicima u ovim naseljima podijeliti dodatne spremnike za odvojeno prikupljanje otpada, plave kante za papir, žute za plastičnu i metalnu ambalažu, te smeđe posude ili kompostere za biootpad. Navedene posude za reciklabilni otpad će se od 1. ožujka 2022. godine koristiti u novom sustavu gospodarenja otpadom u Velikoj Gorici.

Za sve dodatne informacije građani mogu nazvati VG Čistoću na broj 01/ 6566-758 ili poslati upit mailom na vgcistoca@vgcistoca.hr.

Komentiraj

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.