Foto: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=454072605427669&set=p.454072605427669&type=3&theater

Iako se druge stvari naglašavaju, Ivanovi roditelji i obitelj stalno napominju kako im je najbitnija istina o njegovom stradanju i želja da se to više nikad nikome ne dogodi.

Pet mjeseci nakon tragične smrti vatrogasca Ivana Galekovića, nitko još nije odgovarao. Ugušio se dok je gasio požar u Velikoj Gorici. Odvjetnik obitelji smatra da je došlo do propusta.

– Grozno se osjećam. Nema nikakvih odgovora, jako mi je teško – rekao je Slaven Galeković, otac tragično poginulog velikogoričkog vatrogasca Ivana Galekovića (24) koji se, kako je pokazala obdukcija, ugušio prije pola godine dok je gasio požar.

Policija protiv nikoga nije podignula kaznenu prijavu, a da je do propusta došlo smatra i odvjetnik obitelji Šime Savić.

– Mi očekujemo da se utvrdi istina i pokrenu postupci. Ako to neće ići tako, podnijet ćemo mi prijave pa ćemo preuzeti gonjenja jer moja stranka traži i inzistira na istini. Ne želimo nikom pakirati, ali nećemo ni da se nama pakira – rekao je odvjetnik Savić.

– Ja sam se nadao da će to biti brzo gotovo. Evo vidite, prošlo je pet mjeseci ništa se nije promijenilo, sve stoji na mjestu. Nitko se ne smatra neodgovornim za to tako da ne znam…razočaran sam – ispričao je otac Slaven. Iz Ureda gradonačelnika Velika Gorica Dražena Barišića poručili su da Grad još nije dobio rezultate istrage, no da će isplatiti odštetni zahtjev obzirom da je Ivan poginuo štiteći živote i imovinu građana Velike Gorice.

– Oni su rekli da bi bili spremni za eventualnu moguću nagodbu, ali da zasad oni nemaju novca za to – rekao je odvjetnik obitelji Galeković.

U dvorani Pučkog otvorenog učilišta Velika Gorica svečanom akademijom obilježen je Dan Grada, a najvažniji dio večeri svakako je dodjela javnih priznanja osobama i  udrugama koje su svojim djelovanjem osnažile Veliku Goricu. Nagrade Grada Velike Gorice dodjeljuju se upravo povodom Dana Grada, na svetu Luciju. Nagrada “Turopoljsko srce” ove je godine posthumno dodijeljena našem sumještaninu i heroju Ivanu Galekoviću.

Kako je u uvodu navedeno, Ivanovi roditelji i obitelj stalno napominju kako im je najbitnija istina o njegovom stradanju i želja da se to više nikad ne dogodi ni jednom vatrogascu.

Izvor: 24sata.hr