U nazočnosti članova obitelji Ivana Galekovića, zatim predstavnika vatrogasnih zajednica iz našega kraja, vatrogasne braće iz Kaštel Sućurca, te Ivanove velikogoričke vatrogasne postrojbe i mještana Mraclina, danas je predsjednik DVD-a Mraclin Antun Kos otkrio spomen-ploču na Vatrogasnom domu koji nosi Ivanovo ime. Još jednom smo se podsjetili Ivanovog vatrogasnog životopisa, od dječjih dana u mraclinskim vatrogascima do profesionalne karijere u goričkoj JVP-i, tragično prekinute prije točno godinu dana.

– Dragi Gale, svojim životom i svojom žrtvom ti si sam sebi podigao najtrajniji spomenik. U ime svih članica i članova našeg DVD-a veliko ti hvala. Počivaj u miru našeg Stvoritelja koji te je poslao da ovaj svijet napraviš boljim. Slava i hvala našem Galeu – riječi su s kojim su se još jednom svome Galeu zahvalili mraclinski vatrogasci.  

Svečanom činu nazočili su i gradonačelnik i njegov zamjenik, gg. Barišić i Kolarec, te predstavnici mraclinskih udruga na čelu s predsjednikom Vijeća MO-a g. Hubakom. Prije same svečanosti mraclinski i kaštelanski vatrogasci posjetili su Ivanov grob. Svetu misu zadušnicu u našoj kapeli služio je kapelan Matija Vragović, a pjevao je mraclinski crkveni zbor. Opširnije o ovom tužnom i svečanom događaju na portalu VGdanas.


Foto Vlado Vinetić