Foto: Vitomir Štuban

Zbog obveza u HNK Gorici trener Damir Milanović nakon završetka sezone napustio je četvrtoligaša Mraclin, a nije se dugo čekalo da agilna uprava kluba pronađe novog prvog čovjeka struke, riječ je o Marijanu Dužiću. U predvečernjim satima, jučer, u petak, u službenim prostorijama kluba Izvršni odbor NK Mraclin predstavio je novog trenera Marijana Dužića. Uvodno se medijima obratio predsjednik Goran Vukašinec objasnivši novonastalu situaciju, a zatim je sportski direktor Luka Cvetnić pojasnio da su u fokusu bila čak šestorica trenera, od kojih su dvojica ušla u uži izbor u kojem su čelnici kluba prednost dali Marijanu Dužiću, treneru iz sisačkog podneblja.

Spomenimo da je je navedeni trener već vodio seniorsku momčad Mraclina, u jesenskom dijelu 2012. godine u JNŽL-u, dakle točno pred desetak godina. Inače ovaj stručnjak daleko je poznatiji u sisačkom nogometnom kraju u kojem je vodio je mnoge klubove: petrinjsku Mladost, u Segesti je bio voditelj nogometne škole, u kutinskoj Moslavini vodio je seniore i seniorke, galdovački Frankopan, a u zadnjoj sezoni nogometašice HNK Gorice u 2. ŽHNL-u.
– Zahvalio bih se čelništvu NK Mraclin na ukazanom povjerenju. Trudit ću se da to povjerenje i opravdam. Poznajem ovu nogometnu sredinu. Poznam većinu igrača koji su mi prezentirani od strane sportskog direktora. Kroz pripreme imamo vremena dovesti igrače gdje smo deficitarni. Vjerujem da ćemo prvenstvo dočekati spremni. Želim da dignemo ljestvicu nešto više nego prethodne sezone. Vidim da je uprava mlada i ambiciozna. Pripremno razdoblje počinje 26. srpnja – rekao je ukratko novoustoličeni trener Mraclina.
Inače za sada su momčad napustila samo dvojica igrača, Matej Skrbin i Laci Roginić. Od imena koja bi trebala ojačati momčad za sad su tu povratnik iz Turopolja, domaći dečko Ivan Kos te Vjekoslav Lučić koji je klubu pristupio iz Turopoljca (Kuče). Prijelazni rok je tek u početku, zasigurno ćemo na Grabi vidjeti još neka nova igračka lica.

Foto galerija: Vitomir Štuban

Komentiraj

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.