Pregovori s nekoliko trenera bili su intezivni. Odluka je pala da će to biti Damir Milanović i njegov pomoćnik za kondicijsku spremu Mario Škrablin, dosadašnji najbliži suradnici poznatog trenera Deana Klafurića. Gotovo desetak dana trebalo je upravi Mraclina i čelnim ljudima, predsjedniku Goranu Vukašincu te Luki Cvetniću, za odabir novog, nakon raskida suradnje s bivšim trenerom. 

U predvečerje, 16. prosinca na mraclinskoj Grabi uprava je i službeno medijima predstavila novi trenerski dvojac kojom se prilikom nazočnima uvodno obratio predsjednik Goran Vukašinec.– Drago mi je što smo se danas okupili kako bi javnosti predstavili našeg novog glavnog trenera Damira Milanovića i njegovog pomoćnika za kondicijsku spremu Marija Škrablina. Zahvaljujem im što su prihvatili izazov. Vjerujem da ćemo s njima nastaviti uspješan rad u proljetnom dijelu sezone. 

Damir Milanović i Mario Škrablin dvojac koji uspješno surađuje s poznatim trenerom Deanom Klafurićem nedavno se vratio s Cipra, a kako su trenutno bili bez angažmana prihvatili su izazov ipak drugačijeg nogometa, u smislu profesionalizma. 

Iza Damira Milanovića je dugogodišnja igračka karijera, domaća i inozemna. Nakon igračke nastavlja s trenerskom, stekao je profi UEFA licencu. Prema riječima Milanovića nije mu stran niželigaški nogomet, a u ligi u kojoj će voditi Mraclin čak je odigrao nekoliko utakmica za buševski Polet. Poznati su mu gotovo svi igrači Mraclina, Turopolje ipak nije tako veliko. S nekima je igrao mali nogomet u zimskom razdoblju na turnirima. Samopouzdanja mu ne nedostaje, to će biti njegovo prvo samostalno vođenje seniora. Klupski cilj je nastavak uspješne jeseni. 

– Hvala  ljudima koje vode klub na povjerenju i izboru. Vjerujem u nastavak uspješnosti Mraclina i put koji su zacrtali. Ne želim previše obećavati. Vidjet ćemo kada sve krene. U jednu ruku to mi je seniorski debi, jako puno sam naučio od Deana Klafurića koji je moj mentor, trener koji je u vrhu hrvatskog nogometa. Sad ćemo vidjet koliko se to može primjeniti, ali na nižoj razini. Tu je i Mario Škrablin koji je bio u našem timu. Čovjek koji ima veliko iskustvo u svojoj domeni – rekao je ukratko Damir Milanović. 

Mario Škrablin, kao što je rekao Milanović, zadužen je za fizičku spremu igrača. Čovjek koji je usko specijaliziran u struci. Godine iskustva su iza njega (Kurilovec, HNK Gorica, ciparski Ethnikos), puno trenera koji su bili zadovoljni njegovim radom. Kako kaže ovo mu je prvi kontakt sa ovakvom razinom natjecanja, nakon drugoligaške i prvoligaške. – U kojem smjeru tu krenuti, bit će i za mene zanimljivo. Vjerojatno ću morati malo i sebe iskorigirati u toj priči. Nadam se da ću sa kolegom nastaviti tamo gdje ste stali na jesen.