Foto: Vitomir Štuban

Na mraclinskoj Staroj grabi u utorak 30. srpnja službeno je započelo pripremno razdoblje nogometaša Mraclina za nogometnu sezonu 2019-20. Uvodno su se trener Marko Pancirov i predsjednik Goran Vukašinec obratili igračima i predočili im pripremni plan i ambicije čije se ostvarenje  od njih očekuje. Potom je na terenu odrađen prvi ovogodišnji trening nakon kojeg smo trenera Marka Pancirova zamolili za kratak razgovor koji se odnosi na pripremno razdoblje, momčad i klub.

– Pripreme ćemo odraditi na vrhunskom terenu Stare Grabe. Planiramo odraditi dvadeset i jednu aktivnost do početka prvenstva. Dogovorene pripremne utakmice su u kolovozu u gostima, a suparnici su jače rangirani od nas. Redom su to Polet Buševec (4. kolovoza), juniorska momčad Hrvatskog dragovoljca (10.), gostovanje na nogometnom turniru u organizaciji Klasa iz Mičevca (17. i 18.), Klas Mićevec (21.) i Lomnica (25).
 

Jesu li novopridošli igrači birani po pozicijama koje su deficitarne i hoće li biti još dolazaka?
Novi igrači u klubu su Bruno Augustić, Domagoj Desput, Luka Crnoja, Dejan Debijađi, Josip Marić, Petar Bartolić, a s nama će trenirati i Krešo Lučić, ali njegov nastup za klub je pod velikim upitnikom zbog ozljede koljena. Svakako da je uprava kluba uložila ogroman trud u prijelazni rok, no nismo sve zamišljeno uspjeli ostvariti, ponajviše iz razloga što igračima nije interesantan rang u kojem Mraclin trenutno igra. Vjerujem da na svim pozicijama mogu pronaći adekvatno rješenje. No, svakako bih želio dodatno zaoštriti konkurenciju u veznoj liniji i na poziciji napadača. U pregovorima smo sa dvojicom igrača koji bi se idealno uklopili u način igre koji želim prezentirati sa svojom momčadi.
 

Foto: Vitomir Štuban

Imate li viziju momčadi ili će odabir pasti tijekom priprema? Poznato je da preferirate mlađe igrače?
– Razmišljanja o kadru uvijek postoje i u glavi mi se vrte razne kombinacije. Igrači će tijekom priprema dobiti priliku pokazati svoju kvalitetu, a na osnovi prikazanog kako na treningu, tako i na utakmicama, biti će i vrednovani. Svaki igrač sam piše svoje ime u zapisnik. Moje je da prepoznam najbolje, što ću sigurno kvalitetno odraditi. Što se tičea preferiranja igrača – volim karakterne, odgovorne i radišne igrače. Nije previše bitno jesu li mlađi ili stariji. Definitivno se ne bojim dati priliku mlađim igračima, stoga najviše i žalim što u klubu još nisu uvjeti za formiranje selekcija kadeta i juniora.

Ambicije Mraclina?
– Zaoštravanjem konkurencije došli smo u mogućnosti izvući više od maksimuma svakog igrača.Vjerujem da ćemo time pospješiti našu igru te da će gledatelji sa naših utakmica odlaziti zadovoljni, sa željom da nas dođu ponovno pogledati. I to je glavna ambicija Mraclina! U svakoj će utakmici biti cilj nadmudriti i nadigrati suparnika, odnosno želja je pobijediti u svakoj utakmici koju igramo. To je sportski i tako nešto mora biti cilj svakog sportaša. Na kraju ćemo vidjeti gdje će nas to odvesti. 

Dojam o Mraclinu u smislu nogometne sredine?
– U Mraclinu sam od polovice desetog mjeseca prošle godine i želim istaknuti kvalitetno ozračje u klubu i oko njega. Uz dva vrlo kvalitetna terena uprava kluba napravila ogromne stvari po pitanju infrastrukture – nova kotlovnica i novo navodnavanje. Ispunili su gotovo sve moje želje po pitanju organizacije rada, prije svega je bitno naglasiti da je uprava kluba jedna homogena skupina koja razumije nogomet i ne smatra poraz “smakom svijeta” i daje maksimalnu podršku struci i igračima. Svakako ističem i navijačku skupinu GPP koji su fantastična podrška na svakoj utakmici. Na igračima i meni je da za uzvrat odgovorno i maksimalno radimo svoj posao i siguran sam da će tako i biti!

Uz navedene novopridošle igrače trener Marko Pancirov računa na igrački kadar koji je iznio prošlu sezonu: vratar Sony Boy Dražić, Ivan Kos, Josip Domitrović, Mario Kos, Matej Čičak, Juraj Cvetnić, Ante i Josip Dolibašić, Ivan Đurašin, Robert Petravić, Mislav Starčević, Filip Onić, Marko Ćevid, Josip Jurić, Marko Vrdoljak, Dino Cota, Dario Guduraš i Tin Jandriš.

Foto galerija: Vitomir Štuban