Foto: Nedjeljko Babić

Proljetni dio prvenstva nogometaÅ”i Mraclina otvorili su gostovanjem u susjednoj Buni. Krajnjim rezultatom 2:2 ne možemo biti zadovoljni jer smo u utakmicu krenuli sa željom osvajanja sva tri boda. Bio je to pravi susjedski derbi, s puno gledatelja, a posebno veseli podatak da je utakmici nazočio veliki broj naÅ”ih navijača, rekli bi ā€žpola Mraclinaā€œ.

Unatoč nedavnoj rekonstrukciji, igraliÅ”te na Buni nije davalo mogućnosti da se igra u potpunosti razvije, no unatoč tome, naÅ”i nogometaÅ”i su tražili igru i uglavnom u tome uspijevali. Prvu priliku Mraclin je imao preko Kolarića koji ubačaj s desne strane poklapa poluvolejem u zraku, no pogađa vratnicu. Nakon toga imamo nekoliko pokuÅ”aja iz daljine, no udarci ne pogađaju okvir gola. Domaći u vodstvo dolaze iz prve situacije u 20. minuti: nakon ubačaja s lijeve strane, Mraclinov vratar i igrač zasmetali su jedan drugome, vrataru ispada lopta, domaći nabacuju na drugu stranu gdje se nalazi Starčević i pogađa za vodstvo. Nakon primljenog pogotka Mraclin pokuÅ”ava, no bez konkretnosti. U 36. minuti domaći povećavaju vodstvo preko Huđbera. Prizemna lopta dolazi u kazneni prostor Mraclina gdje se nalazi Huđber okrenut leđima vratiju. Prilikom primanja lopte domaći napadač rukom udara Skrbina koja pada, u padu izbija loptu domaćem napadaču koji nakon toga pada na njega. Nakon navedenog duela oglasio se sudac Marinčević. I kada su svi očekivali da će pokazati prekrÅ”aj u napadu, on vidi suprotno te uz nevjericu mraclinskih navijača pokazuje kazneni udarac za domaće. Zaista, diskutabilna situacija, svakako prije prekrÅ”aj u napadu nego kazneni udarac. Iz kaznenog udarca Huđber loptu Å”alje po podu u Marićevu lijevu stranu. Marić ga čita, no udarac je bio prejak. Prije poluvremena Mraclin smanjuje. Sjajan centarÅ”ut Skrbin glavom posprema iza domaćeg vratara.

U drugom poluvremenu nogometaÅ”i Mraclina su krenuli sa željom da preokrenu rezultat. Zagospodarili su terenom, nizali Å”ansu za Å”ansom, no lopta nikako nije htjela u gol. Bilo je tu mnogo ubačaja u kazneni prostor domaćih, no nikako nije iÅ”lo. Nekoliko sjajnih prilika propustili su Kolarić, Augustrić, I. Kos, udarci iz daljine Onića, Jurića i Domitrovića nisu bili precizni, baÅ” kao i udarci glavom Skrbina, M. Kosa i Kolarića. Bilo je tu nekoliko sitacija koje je gotovo nemoguće ne iskoristiti. Mraclin nikako nije uspio zabiti gol, sve do 85. minute kada se u velikoj prilici nalazi Kolarić, gađa suprotni kut domaćeg vratara, promaÅ”uje gol, na drugoj stativi loptu zakucava Petravić, no pomoćni sudac MerkaÅ” opravdano poniÅ”tava pogodak zbog zaleđa. Mraclin je pokuÅ”avao i dalje, te na kraju uspio u 90. minuti, iz slobodnog udarca I.Kos s nekih 20 metara poluvisokim udarcem kroz zid pogađa suprotni kut domaćeg vratara. U sudačkoj nadoknadi nogometaÅ”i Mraclina su pokuÅ”ali sve kako bi doÅ”li do pobjede, no nisu uspjeli u tome. TeÅ”ka utakmica gdje smo bodove izgubili ponajviÅ”e zbog naÅ”e slabe napadačke realizacije. Nakon utakmice, naÅ”i nogometaÅ”i su pozdravili navijače koji su zaista u velikom broju nazočili ovoj utakmici.

Nastavak prvenstva u nedjelju nam donosi domaću utakmicu sa Vatrogascem iz Kobilića gdje očekujemo nastavak lijepe potpore, te prvu prvenstvenu proljetnu pobjedu.Ā 

Foto-galerija: Nedjeljko Babić