Četrdesetak mještana Mraclina uz koordinaciju DVD-a Mraclin danas je krenulo u Strašnik obitelji Perković te u Sibić obitelji Likević. Obje obitelji bile su među prognanicima u Mraclinu za vrijeme rata, a danas su i rodbinskim vezama povezane s nama. Naši su volonteri pomogli u sanaciji krovova, dimnjaka, pokrivanju oštećenih gospodarskih objekata, istovaru sijena na krov, zidanju, postavljali su prozore, skidali crijepove…

Ljudi koji su pretrpjeli psihičke i materijalne strahote potresa se sve u svemu dobro drže. Hrane i svega imaju dovoljno, treba im radna snaga – i sasvim sigurno će im trebati građevinski materijal. Kod obitelji Perković statičari još nisu bili, dok je kod obitelji Likević većina objekata označena crvenom ili žutom naljepnicom. Spavaju u pomoćnim objektima, kamp kućicama. Stiglo se malo pomoći i njihovim susjedima, a pomogli su i dečki iz Lomnice i Zagreba.

Naši dečki se večeras vraćaju doma, a srca su im velika kao kuće koje su popravili. I opet će, prema potrebi prijatelja i najugroženijih obitelji naše prelijepe i napaćene Banovine.