Članovi UVDR-a klub “Tomislav Hrkovec” iz Mraclina, odbornici Mjesnog odbora Mraclin te članovi Nezavisnih dragovoljaca Hrvatske ZŽ – podružnica Velika Gorica, položili su cvijeće i zapalili svijeće kod biste hrvatskog viteza Tomislava Hrkovca, u Parku koji nosi njegovo ime. Time je u Mraclinu započela proslava ovoga praznika koji je, upravo zbog žrtava koje smo podnijeli, svakom Hrvatu posebno prirastao srcu.

Slavilo se diljem našeg mjesta, ali i u “jadranskoj dijaspori”, a pripreme su – zbog naravi samog događaja – krenule od jutra kao što se vidi i na primjeru pečenjare kod Vincekovih, koja je nedavno puštena u pogon.

Završni uradak pozirao je uz skupnu fotografiju nakon koje su slavljenici prionuli na objed.

Mala, ali birana kolonija Mraclinaca u Ražancu kraj Zadra nije propustila svoje kućice okititi barjakom, o čemu nas je izvijestio Stjepan Čunčić.

Posebno je veselo bila na Ugljanu gdje se u svoje ljetno boravište smjestila brojna obitelj Marije i Vjeke Kovačića.

Najmlađa generacija Kovačićevih i sama je imala svoju počasnu tribinu.

Naš redaktor Ratko Cvetnić kao i svake godine Dan Oluje proslavio je u Zatonu Malom u domoljubnom društvu dubrovačkih domaćina i zagrebačkih gostiju.

U saloći ljetnikovca Pozze-Sorkočević na stolu se našla i prigodna torta.

Obljetnička proslava diljem Hrvatske protekla je u miru i ponosu, sasvim u skladu sa starom mudrošću – Ni u zlu se ne ponizi ni u dobru se ne uznesi. Vječna slava i hvala našim braniteljima!

Foto: Vito Štuban, Nedjeljko Babić, Andrej Čubra, Stjepan Čunčić, Ratko Cvetnić, Mladen Štuban.