Foto: Vitomir Štuban

Bila je to tužna nedjelja na Novoj grabi, izgleda da je i kišno nebo suosjećalo s navijačima, igračima i svima nazočnima na utakmici. Nogometni klub iz Mraclina ostao je bez još jednog člana, nekadašnji igrač u mlađim dobnim kategorijama, član Uprave i dopredsjednik navijačke skupine GPP – Tomislav Cvetnić Žina – tragično je preminuo u 35. godini. U čast prerano preminulog prijatelja GPP-ovci, njih gotovo pedesetak u majicama s njegovom slikom, u 35. minuti utakmice upriličili su bakljadu. Uvjerljiva pobjeda igrača na terenu također je posvećena mraclinskom Žini. 

Susret je započeo minutom šutnje, momčad susjedne Bune samo na papiru bila je “domaćin” nogometašima  Mraclina. Iako su “Brežani” prvi imali dvije izgledne prilike preko Roberta Huđbera i Marka Kovačića, poveo je Mraclin iz akcije gdje Juraj Cvetnić s desnog boka asistira Mateju Čičku pred gol Bune. Dvije minute kasnije gostujući vratar Filip Rak ruši Ivana Kosa u kaznenom prostoru, uloge egzekutora prihvatio se Čičak i pucao tik uz vratnicu sa vanjske strane. Minimalnom prednošću Mraclina otišlo se na odmor, samo petnaestak minuta igre u nastavku trebalo je igračima trenera Marka Pancirova za podebljanje vodstva. Ponajbolji mraclinski  igrač Ivan Kos probio je s lijeve strane obranu Bune, gotovo iz mrtvog kuta špicom kopačke zakucao je loptu u mrežu. Buna je bila potpuno uzdrmana, Mraclin još dvaput, u samo dvije minute preko Cvetnića i Jurića. dolazi na četiri gola prednosti. No, uslijedilo je malo opuštanje. U 84. minuti stvorila se velika gužva u kaznenom prostoru Mraclina, Marko Kovačić ne uspijeva iz dva pokušaja, od prečke se lopta odbija do Josipa Muže za počasni gol Bune.

BUNA 1

MRACLIN 4

Mraclin. SRC Nova graba. Gledatelja 80.

Sudac: Jerbić. Pomoćnici: N. Meić i Merkaš.

STRIJELCI: 0:1 – Čičak (32), 0:2 – I. Kos (59), 0:3 – J. Cvetnić (74), 0:4 – Jurić (76), 1:4 – Muža (84).

BUNA: F. Rak, J. Rak, M. Rak, Kovačić, Matak (od 72. Muža), I. Rak, Mikulin, Huđber, Lučan, Rovišan, Šebek. TRENER: Danijel Škojc.

MRACLIN: Culović, M. Kos, J. Domitrović, Petravić, Ćevid, J. Dolibašić, Onić, J. Cvetnić (od 82. A. Dolibašić), Jurić, Čičak (od 72. Guduraš), I. Kos. TRENER: Marko Pancirov.

Foto-galerija: Vitomir Štuban

Facebook komentari