Foto: Vitomir Štuban

U čvrstoj i borbenoj utakmici višerangirani Lukavec u prvom dijelu predstavio se boljom igrom, s puno više prilika. Zicer Igoru Gusaku iz 10. minute odlično je skinuo Sony Dražić. U 24. minuti kontakt Josipa Domitrovića i Ivana Krpečanca u domaćem kaznenom prostoru sudac je okarakterizirao jedanaestercem za goste. S bijele točke precizan je bio Noa Kovačić. U dva navrata lukavečki kapetan Luka Borković zaprijetio je slobodnim udarcima no  obranama se istaknuo mraclinski vratar Dražić. Nakon odmora, do isključenja svoga kapetana Borkovića, u 66. minuti zbog dva žuta kartona, Lukavčani su držali situaciju pod kontrolom, domaće igrače podalje od svoga gola. Mraclin je preuzeo inicijativu na polovici gostiju, spomenimo pogođenu prečku Filipa Onića. Ozbiljnije je zaiskrilo pred sam kraj utakmice između Frana Matića koji je udario Josipa Domitrovića, koji pak uzvraća nasrtaj,  a sudac Hrgović ove borilačke vještine  nagradio je crvenim kartonima za obojicu. Igrala se 2. minuta sudačke nadoknade, gotovo svi su bili uvjereni u prolaz Lukavca. Korner za Mraclin, ubačaj u kazneni prostor gdje nebeski skače domaći vratar i glavom pogađa mrežu gostiju. Euforija među domaćim navijačima. 

Uslijedili su jedanaesterci, njih deset, lutrija za svaku momčad. Prvi je izveo Josip Mihanović, golman Dražić ga čita kao Sportske novosti. Ostalih devet je ušlo u mrežu. Triler u režiji mraclinskog vratara završio je više nego sretno za  momčad Mraclina.

MRACLIN – LUKAVEC 6:5 (1:1)

MRACLIN. Igralište Stara graba. Gledatelja 100.
Sudac: Hrgović. Pomoćnici: Matić i Deverić.

STRIJELECI: 0:1 – Kovačić (24 – 11 m), 1:1 – Dražić (90).
JEDANAESTERCI: Mihanović – Dražić brani, 2:1 – Augustić, 2:2 – Kovačić, 3:2 – Jurić, 3:3
– Gusak, 4:3 – I. Kos, 4:4 – Krpečanec, 5:4 – M. Kos, 5:5 – Gudelj, 6:5 – Petravić.

MRACLIN: Dražić, Petravić, M. Kos, J. Domitrović, Skrbin (od 13. Lučić), Onić,
Kapović, Kolarić (od 82. A. Dolibašić), J. Cvetnić (od 46. Jurić), Augustić, I. Kos.
TRENER: Marko Pancirov.

LUKAVEC: Tomić (od 90. Luter), Kovačić, M. Grdenić, Mihanović, Matić, L. Borković,
Parmačević, Gudelj, Gusak, Tuka, Krpečanec. TRENER: Slaven Batovanja-Gičev.

CRVENI KARTONI: Luka Borković (66 – drugi žuti karton), Fran Matić (88 – udaranje protivničkog igrača), Josip Domitrović (88 – udaranje protivničkog igrača).

Foto-galerija: Vitomir Štuban