Foto: Vitomir Štuban

Pokušati ono za što kažu da je nemoguće

Mraclin je u vrlo nezavidnoj situaciji što se prvenstva tiče. Jesenski bodovni saldo broji samo 9 bodova i pretposljednje mjesto Jedinstvene županijske lige, što dovoljno govori o kvaliteti igre koju je momčad prikazala. Drugog dana u veljači kreću pripreme na Grabi što će ih povesti trener Nino Matković, kojemu je zasigurno cilj popraviti dojam. Jednostavna pitanja za stratega posrnulog kluba: uzroci takvog stanja te ima li nade za opstanak?

– U jesenskom dijelu u većini utakmica smo podbacili sredinom drugog poluvremena. Treninzi su bili neredoviti i rijetko posjećivani pa smo ostajali bez snage i koncentracije. Ne možemo biti zadovoljni učinkom u dosadašnjih šesnaest kola – planirani bodovni učinak nije ostvaren i pozicija na tablici nije ono čemu teži ovaj klub. Takvo stanje rezultira potrebom za većim angažmanom igrača kako bi se u proljetnom dijelu sezone napravio što bolji rezultat. Mi se sigurno nećemo predati dok god postoji mogućnost za opstanak. Dok se igra šanse postoje.

Ostaje li igrački kadar na okupu, ima li novih imena?

– Trenutačno ne možemo raditi velike promjene u momčadi. Napustila su nas dvojica igrača, imamo povratnika, ali i novih imena, a sa nekima smo još u pregovorima. Mogućnosti nam ne dozvoljavaju zvučna imena.

Pripreme su trebale krenuti nekoliko dana ranije, no zbog dugotrajnih temperaturnih minusa vodovodne cijevi na Grabi su se zaledile baš kao i tereni na oba travnjaka. Ipak prvog dana priprema nema minusa, a prema prognozi očekuje se zatopljenje. Prema riječima Nine Matkovića problema ne bi trebalo biti.

– Tih nekoliko dana ne znači previše, u početnom razdoblju baziramo se na fizičkom dijelu priprema. Imamo dva terena, a kako teren Stare Grabe podnosi i ekstremnije uvjete vjerujem da ćemo odraditi planirano. Četiri treninga tjedno, utakmice vikendom koje su dogovorene sa momčadima Bana Jelačića, Dinamo Hidrela, kup-utakmica, Pešćenica i Turopolje.

Predsjednik kluba Goran Vukašinec također analizira jesensko razdoblje i premda situaciju smatra vrlo ozbiljnom, ne vidi je bezizlaznom.

– Postoje nogometaši profesionalci, amateri i rekreativci. Naši igrači po vokaciji bi trebali biti amateri, a prema prikazanom jesenas bili su rekreativci. Još jednom apeliram: igrači se više trebaju angažirati na treninzima i utakmicama, jer ćemo pokušati ono za što kažu da je nemoguće. Mraclin ove godine slavi 85 godina postojanja kluba i zaista bi bilo neprikladno rođendan proslaviti ispadanjem – istaknuo je prvi čovjek mraclinskog kluba Goran Vukašinec.

Komentiraj

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.