Foto: Vitomir Štuban

Novi četvrtoligaš Mraclin pod vodstvom trenera Damira Milanovića i kondicijskog trenera Marija Škrablina krenuo je u pripremno razdoblje za novu sezonu koja počinje za mjesec dana. Na Grabi su uz trenere igrače dočekali članovi uprave (nedostajao sportski direktor Luka Cvetnić koji je odradio lavovski posao kod transfera igrača) i predsjednik Goran Vukašinec koji se uvodno obratio nazočnima.

– Posljednje dvije godine smo jako puno radili da se vratimo tu gdje jesmo. Očekujemo da mirno plovimo u natjecanju kroz sezonu, bez stresova. Idemo iz utakmice u utakmicu na pobjedu i vidjet ćemo gdje će nas to dovesti. Nikome nećemo priznati da je bolji bez obzira o kojem se protivniku radi.  

Nakon kratkog sastanka Milanović i Škrablin izveli su igrački kadar na travnjak Stare grabe gdje će momčad uglavnom odraditi pripremni dio kroz idućih mjesec dana.

Trener Milanović pojasnio je plan.

– Plan priprema je koncipiran tako da ćemo nastaviti tamo gdje smo stali. Imamo tri treninga tjedno i utakmicu vikendom. Do početka prvenstva imamo tri pripremne utakmice i turnir u Meštrici. Već je prva u nedjelju kontra Poleta iz Buševca, 6. kolovoza protiv Lekenika, 14. kolovoza je turnir u Meštrici gdje prvu utakmicu igramo s Lukavcem, visi nam još 21. kolovoza zbog Kupa NSVG, ako ga ne bude igramo protiv Svete Klare.

Na upit o pojačanjima i novopridošlim igračima trener Milanović je rekao.

– Prezadovoljan sam, kako ne bih bio. Najviše me veseli što su se dva odlična naša juniora Luka Kos i Antonio Dadović priključila seniorima. Uspjeli smo dovest još dva mlada igrača, to je vezni igrač Karlo Klarić iz Gorice i Marko Mataja iz Hrvatskog dragovoljca koji je igrao 1. juniorsku HNL, a konkurira na stopersku i bekovsku poziciju. Tu je još iskusni Dejan Debijađi iz Odre. I kao što se već objavili Igor Hajduk, golgeter, o njemu ne trebam ništa pričati, on zabija golove.

Ambicije Mraclina u novoj sezoni?

– Iskreno, nisam s ljudima iz kluba ni pričao o nekim velikim ambicijama. Oni nisu ništa postavljali. Činjenica je da želimo biti čim više i što bolji na tablici. Novaci smo u ligi, ne treba to nešto ekstremno značiti, bili smo i prošle sezone. Fokusiramo se na sebe i vidjet ćemo gdje će nas to dovesti. Težimo biti što bolje plasirani prema gore.

Ponuda je bilo za trenera Milanovića koji je ipak odlučio ostati u Mraclinu?

– Ovdje mi je zaista prelijepo, ljudi su me odlično primili, uprava i navijači. Uvjeti su fantastični što se odnosi na infrastrukturu. Tu sam sa svojim prijateljem Marijom Škrablinom koji mi jako puno pomaže. Najvažniji ulogu što sam ostao odigrali su predsjednik Vukašinec i sportski direktor Luka Cvetnić.

Popis igrača na koji računa Mraclin: vratari Dražić i Marić, J. Domitrović, Milatović, J. Cvetnić, Roginić, Jurič, Petravić, Skrbin, Debijađi, Onić, Vidović, Šikić, Mišević, Koleš, Hajduk, Mataja, Klarić, L. Kos, Dadović, Babić, B. Dandić.

Foto-galerija: Vitomir Štuban