Nogometni klub Mraclin je u četvrtak 30. svibnja po prvi puta organizirao turnir mlađih kategorija, prstića i limača. Na turniru je sudjelovalo 16 momčadi, po 8 u svakoj kategoriji. Kod prstića zaigrali su: Mladost (Obrezina), Buna, Dinamo Hidrel, Brcko, Polet (Buševec), Vatrogasac (Kobilić), BSK (Budaševo) i Mraclin. Kod limača: Buna, Turopoljac, Čazma, Ban Jelačić (Vukovina), Polet (Buševec), BSK (Budaševo), Mladost (Obrezina) i Mraclin.

Na terenu Nove grabe igrao se turnir prstića, a na terenu Stare grabe turnir limača. Druženje svih sudionika turnira odvijalo se na terasi Nove grabe, ali i ispod terase Stare grabe, te svugdje u okolici gdje je drveće sklanjalo sudionike turnira i gledatelje od sunca. Turnir se u svakoj kategoriji igrao u dvije skupine po četiri momčadi. Iz svake skupine prve dvije momčadi iz poretka izborile su polufinale glavnog turnira, a ostale momčadi su natjecanje nastavile u utješnom dijelu turnira. Nakon cijeloga dana kvalitetnog nogometa, druženja i navijanja dobili smo pobjednike u obje kategorije. Kod prstića pobjednik je Mladost iz Obrezine koja je u finalu svladala Dinamo Hidrel, dok je treće mjesto odnio Polet pobjedom nad domaćinom. Pobjednik utješnog turnira bila je Buna. Za najboljeg igrača proglašen je Matteo Galić iz pobjedničke momčadi, najboljim vratarem proglašen je Mihael Rožić iz Poleta, a najbolji strijelac dolazi iz Bune, Matej Tačković.

Kod limača je pobjedu odnijela Buna koja je u finalu bila bolja od Poleta, dok je u dvoboju za treće mjesto Mraclin bio bolji od Turopoljca. Pobjednik utješnog turnira bila je Mladost. Najboljim igračem proglašen je Dominik Čunčić iz Poleta, vratarem Lovro Nikolić iz Bune, a najbolji golgeter, Gabriel Martić, dolazi iz Mraclina.

Sudačka trojka u sastavu Ema Kozarić, Stjepan Sučić i Ivan Mirenić tijekom cijeloga dana odlično je vodila sve susreta. Turnirska komisija bez greške je vodila turnir tijekom cijeloga dana, Voditelj škole Nogometa Tomislav Škrinjarić koordinirao je natjecanjem, a zapisničari se ni u jednom trenu nisu dali smesti, te su svoj posao obavljali pravilno i odgovorno. Naravno, kakav bi to turnir bio bez hladne okrjepe, tako da su se naši šankeri dobro oznojili kako bi svima uslišili želje. Ništa nije moglo proći bez gastro-ekipe i cura koje su pomogle u pripremi hot-dogova.

Podjela nagrada održala se na terenu Nove grabe, a popraćena je glasnim navijanjem mnogobrojnih navijača i roditelja, te uz veliku međusobnu podršku momčadi. Nagrade je podijelio predsjednik NK Mraclin Miroslav Iličić.

Foto: NK Mraclin