Foto: Vitomir Štuban

Nogometni klub Mraclin u subotu 2. ožujka u Društvenom domu održao je izvještajno-izbornu sjednicu Skupštine. Nakon što je dotadašnji predsjednik Goran Vukašinec, koji je klub zaista uspješno vodio u dva prethodna mandata od 2016., punih 8 godina, podnio Izvješća o radu, blagajnik Marko Kos izvjestio nazočne o financijskom poslovanju, a trener seniora i šef klupske nogometne škole mladeži Tomislav Škrinjarić o rezultatima u prošloj godini, članovi kluba izvješća su jednoglasno prihvatili i dali razrješnicu dotadašnjem vodstvu. Na prijedlog kandidacijske komisije, listu za izbor nove uprave predložio je akademik Željko Cvetnić, a članovi kluba su je također jednoglasno prihvatili. Tako je za novog predsjednika u narednom četverogodišnjem mandatu izabran Miroslav Iličić, dva nova-stara dopredsjednika ostaju Luka Cvetnić (ujedno i sportski direktor) i Matija Kos Kolegin (infrastruktura), Marko Kos i nadalje će brinuti o financijama, dosadašnji predsjednik Goran Vukašinec u novoj je funkciji tajnika kluba, svi oni su ujedno u Izvršnom odboru. Dražen Dandić je izabran za klupskog tehničkog direktora, Upravni odbor je s 19 povećan na 23 člana, uz već navedene, stari članovi Upravnog odbora ostaju Ivan Zgurić, Marko Kos Bembo, Davor Galeković Šera, Igor Kovačić, Zvonimir Fabijančić, Damir Cvetko, Vitomir Štuban, Zoran Dandić, Mario Tandarić, Ivan Kovačić Buco, Otto Babić i Martin Štuban, a novi članovi su Filip Galeković, Jakov Galeković, Tomislav Haraminčić, Jurica Galeković i Mario Cvetnić Berić.
Na kraju izbornog procesa i iznesenim planovima za ovu godinu, pozdravne riječi uputili su gosti koji su uveličali skupštinu svojom nazočnošću. Na skupštini su bili nazočni predstavnici sportskih saveza, Županije i Grada, svih udruga koje djeluju u Mraclinu (KUD Dučec, DVD Mraclin, branitelji, lovci i umirovljenici), prijateljskih klubova iz HNK Gorice, NK Kurilovca, NK Poleta iz Buševca, NK Turopolja, NK Bana Jelačića iz Vukovine, NK Turopoljca, NK Bune i NK Lomnice. U kratkom pozdravnom govoru prisutnima su se obratili predsjednik MO Mraclin Tihomir Hubak, tajnik ZŠU GVG Darko Blažinčić, predstavnik NSVG Mario Karapandžić, predsjednik HNK Gorice, NSZŽ-e i dopredsjednik HNS-a Nenad Črnko, dožupan Zagrebačke županije Ervin Kolarec te saborski zastupnik i gradonačelnik Grada Velike Gorice Krešimir Ačkar.
Nakon radnog dijela skupštine, članovi i njihovi gosti družili su se uz večeru, turopoljski gulaš i štrukle, do kasno u noć veselica je nastavljena uz mraclinski Tamburaški sastav Alibi.

Foto galerija: Vitomir Štuban