Foto: Vitomir Štuban

Još se nisu ni stišali dojmovi tek završenog prvenstva u IV. NL Središte Zagreb – B, u kojem je Mraclin završio na 5. mjestu, a iz Grabe nove vijesti. Predsjednik Miro Iličić, sportski direktor Luka Cvetnić, pomoćnik sportskog direktora Dražen Dandić i tajnik Goran Vukašinec predstavili su novog trenera seniora, Marka Biljana. Uvodno se nazočnima obratio sportski direktor Luka Cvetnić:
– Prvo da naglasim da smo bili zadovoljni radom dosadašnjeg trenera Tomislava Škrinjarića koji je momčad vodio od 2. kola tek završenog prvenstva, napravio je dobar rezultat s momčadi, uz to je i vodio našu nogometnu školu, veliko mu hvala za dosad učinjeno. Škrinjarić i dalje ostaje u klubu kao šef omladinske klupske škole. Od danas je novi trener seniorske momčadi Marko Biljan, s kojim su pregovori bili kratki, iako je on već dulje vrijeme bio naša meta. Smatram da je on kvalitetan mladi i školovan trener, što je kod nas prioritet od najmlađih kategorija.
Zatim je Dražen Dandić kao najbliži suradnik novog trenera na klupi uputio nekoliko riječi, naglašavajući da smatra kako će suradnja biti dobra, poznavajući kvalitete trenera Biljana. Predsjednik kluba Miroslav Iličić ponovio je da su pregovori s novim trenerom bili kratki, te da očekuje da u novom prvenstvu klub bude i dalje konkurentan u borbi za vrh. Goran Vukašinec, predsjednik u dva mandata, sada tajnik i prekaljeni vojnik kluba, naglasio je kako je bitno da novi trener ima volju za rad, te smatra da će mlađi igrači koji mogu napredovati napraviti igrački iskorak.    

Marko Biljan (37), već je 16 godina trener. Prvi trenerski posao bio mu je s juniorima Udarnika, danas Kurilovca, potom u HNK Gorici, gdje je radio s limačiima, kadetima i juniorima, prvi seniorski posao odradio je u Gradićima. Slijedi ženski nogomet, seniorke Gorice, a posljednji trenerski posao bili su juniori HAŠK-a. Prema njegovim riječima zadovoljan je što je uspostavljena suradnja s ozbiljnim klubom kakav je Mraclin:
-Vidim da su očekivanja uprave velika, ligu poznajem i smatram da je vrlo kvalitetna, baš kao i momčad Mraclina. Poznato mi je s kojim se igračima računa, kako starosjediocima, tako i novima, koji tek trebaju pristupiti. Hoćemo li ostvariti zahtjeve? Osobno, dati ću sve od sebe, vjerujem baš kao i igrači. Jedan sam od onih koji vole izazove, koji voli letvicu podići visoko. Na kraju, hvala na povjerenju koje ste mi ukazali – rekao je Marko Biljan, novoustoličeni trener mraclinskog kluba.

Foto: Vitomir Štuban

Facebook komentari