Posljednji vikend u mjesecu siječnju u većini lovačkih društava Lovnog ureda Velika Gorica obilježen je završetkom lovne sezone.

Tako je bilo i u nedjelju 31. siječnja u Velikoj Buni, u lovačkom domu lovačkog društva ¨Jarebica¨ Mraclin, gdje je ovo društvo sa nekoliko gostiju svojih članova i gostujućim lovcima prijateljskih lovačkih društava ¨Jelen¨ Sisak i ¨Lane¨ Bučica nakon uspješnog lova na fazansku divljač zaključila lovnu sezonu.

2016kraj-jarebica3
Poslije jutarnjeg aperitiva, kuhanih kobasica sa senfom i postrojavanja krenulo se u lov na fazane. Po pomalo proljetnom lagano vjetrovitom vremenu 30-ak lovaca lovilo je u tri grupe na lovnim terenima Veliko polje, Mraclin i Lazi. Nakon trosatnog ležernog i uspješnog lova u kojem je odstrijeljeno desetak fazana uz pomoć nekoliko lovačkih pasa ptičara, uslijedio je povratak u lovački dom, gdje je odana počast divljači i izvršena njezina podjela.
I ovoga puta za odličan srneći gulaš pobrinula se kuharica, a za veseli muzički štimung bio je zadužen mraclinski tamburaški sastav ¨Alibi¨.

-Na kraju završetka još jedne lovne sezone s radošću možemo reći da u ovoj sada već protekloj lovnoj sezoni na području Lovnog ureda Velika Gorica nije bilo većih nezgoda u lovu, stoga svakako treba zahvaliti Sv. Hubertu zaštitniku lova i lovaca, prirodi na podarenoj divljači i Božici Dijani na lovačkoj sreći- poručili su lovci.

01LD JarebicIzvor: vgdanas.hr

Komentiraj

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.