Izvor: City portal

U prepunoj Vijećnici Pučkog otvorenog učilišta u utorak 28. ožujka održana je promocija Ljetopisa Grada Velike Gorice za 2022. godinu. U vijećnici se tražilo mjesto više, a sve okupljene pozdravila je ravnateljica Anita Pišković u ime Pučkog otvorenog učilišta Velika Gorica te Darko Bekić, predsjednik Gradskog Vijeća Grada Velike Gorice. Ljetopis su predstavili Stipo Bilić – glavni urednik Ljetopisa, Martin Cruicksank – branitelj koji je preveslao Atlantik , Alen Konjević – predsjednik turopoljske udruge skauta Tur, te Matija Kos – predsjednik KUD-a Dučeca. Predsjednik Kos ukratko je predstavio Dučec te prisjetio sve prisutne na veliku obljetnicu mraclinskog kulturno umjetničkog amaterizma koja je prošla godine obilježena u lipnju.

“Bit će ovo zapamćeno, na kraju godine već možemo dati ozbiljan rezime, kao jedan od vrhunaca u povijesti mraclinskog kulturno umjetničkog amaterizma. Ne samo zbog stote obljetnice, nego i zbog vrhunskog profesionalizma što su ga Dučecovi amateri demonstrirali ovih dana. Veliki vidovski šator koji je u uvjetima saniranja posljedica potresa podignut kao zamjena za mraclinski Društveni dom, prekrio je takvo obilje emocija, dirljivih sjećanja i pozitivne energije, da se na momente činilo kao da je šator oduvijek u selu, zajedno s pozornicom na kojoj se izmjenjuju mraclinski tamburaši. Uostalom, potvrdili su to Mraclinci i gosti koji su svake večeri punili gledalište, a za Lucinje jubilarne, 2022. godine okrunila je to i Nagrada Grada Velike Gorice koja je s pravom dodijeljena čilom stogodišnjaku – Kulturno umjetničkom društvu Dučec iz Mraclina.” – stoji u Ljetopisu.

Vokalna skupina i tamburaši Dučeca bili su zaduženi za kulturno umjetnički program svečanosti – izveli su pjesmu ‘Zapevala tičica pisana’, podravski intermezzo te ‘Pjesmu tri čaše'”

Mraclin je u Ljetopisu zastupljen s više tema: 100 godina KUD-a Dučec, autora Ratka Cvetnića, I. memorijal Ivana Galekovića Gale, autora Petra Brnade, 90 godina nogometnog kluba Mraclin, autora Vitomira Štubana, dok je poseban dio posvećen i našem Ratku Cvetniću koji je prošle godine izabran za redovitog člana Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti.

Ljetopis se može nabaviti na porti Pučkog otvorenog učilišta po cijeni od 8 eura.

Foto: Kronike Velike Gorice

Komentiraj

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.