Posljednji dan Aurea festa 2018. bio je rezerviran za tamburaški festival pod nazivom Zlatne žice Slavonije. Održao se na Trgu sv. Trojstva u Požegi, a nastupilo je 20-ak legendarnih tamburaških sastava i izvođača, među kojima Najbolji hrvatski tamburaši, Slavonske lole, Stjepan Jeršek, Čiro Gašparac, Garavuše i mnogi drugi. Uz bok najvećima, ove godine stali su i dečki iz Tamburaškog sastava Lajbeki iz Mraclina.

Nastup na Aurea festu stekli su kao pobjednici na festivalu Zlatni glas zlatne doline, održanom početkom 5. mjeseca u mjestu Kaptol, kraj Požege. Pjesmu Noćas ti dolazim u snove, čiji tekst potpisuje Đurđa Habel, glazbu Matija Kos – član sastava – i aranžman Krunoslav Dražić izveli su odmah na otvaranju festivala, a prije toga predstavili su se publici kratkim nastupom u trajanju od 15 minuta, izvevši splet turopoljskih, zagorskih i slavonskih pjesama. Festivalu je prethodila i promocija spota za istoimenu pjesmu.

– Ovo nam je prvi nastup na Aurea festu i kući smo ponijeli samo pozitivne dojmove. Do prije nekoliko mjeseci nismo ni pomišljali da bi se ovako nešto moglo ostvariti, a sada smo nastupali uz najveće tamburaške glazbenike, što je velika čast i privilegija. Želimo se zahvaliti svima koji su nam omogućili da nastupimo na ovogodišnjem Aurea festu i nadamo se da nam ovo nije posljednji put – poručili su Lajbeki.