Na prijedlog Matije Galekovića i Tomislava Krešimira Hubaka, Upravni odbor Dučeca na svojoj posljednjoj sjednici donio je odluku o novom projektu Dučeca – uređenju prostora Snovače za kulturne aktivnosti KUD-a Dučec. Mjesni odbor Mraclin odmah je prihvatio Dučecov prijedlog te dao prostor na raspolaganje.

Ideja ovog projekta je obnoviti postojeći prostor koji su mladi početkom 80-ih godina prošlog stoljeća sami uredili i nazvali “Snovača“. Zašto je Snovača bitna za Mraclin? Kad za neko mjesto kažemo da je kultno, onda mislimo na okupljalište ljudi koji imaju isti glazbeni, kulturološki, modni, književni, politički ili neki drugi izričaj. Ali, kad za Snovaču kažemo da je bila kultno mjesto, onda ne mislimo ni na što od gore navedenog: Snovača je bila okupljalište svih. Vrijeme je da Snovača ponovno postane mjesto druženja, stvaranja novih prijateljstava, novih tamburaša i događanja, u kojem će vrijeme provoditi mještani Mraclina, ali i svi drugi zainteresirani. Zamisao je da se Snovača uredi za održavanje tamburaških proba, sastanaka, dječjeg književnog kluba, raznih manjih promocija i događanja koje Dučec organizira kroz Dučecove spelancije i Dane svetog Vida, ali i kao prostor gdje će se djeca, mladi i roditelji družiti nakon proba i nastupa.

Jučer je održana prva akcija čišćenja – izvađene su stare drvene klupčice i nasloni, odvezeno je smeće, maknute rešetke sa prozora, očišćena graba koja prolazi uz Snovaču. Još je tu posla – uređenje zidova, zamjena stolarije, uređenje sanitarnog čvora, montaža novog namještaja i opreme….

Entuzijasti iz Dučeca uvjereni su da će uz pomoć Mjesnog odbora Mraclin, natječaja u području kulture, Grada Velike Gorice, lokalnih sponzora, ali i svih članova i prijatelja Dučeca realizirati ovaj projekt na zadovoljstvo svih mještana Mraclina te da će Snovača ponovno postati kultno mjesto okupljanja djece i mladih. Ne možda na način kako je to bilo prije 30 ili 40 godina, ali u skladu s današnjim potrebama društva. Svi koji se, na bilo koji način, žele uključiti u akciju ponovnog uređenja Snovače, mogu se javiti voditeljima projekta Matiji Galekoviću Benu i Tomislavu Krešimiru Hubaku.

Komentiraj

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.