U srijedu 27. prosinca u Pučkom otvorenom učilištu u Velikoj Gorici vokalna skupina je uz pratnju Antuna Kotteka predstavila KUD Dučec kroz pjesmu “U Betlehemu”, čime su najavili i svoj božićni koncert koji su održali dva dana kasnije, u petak 29. prosinca. Prošlo je točno četiri godine od posljednjeg koncerta održanog u kapeli svetog Vida u Mraclinu, koja je obnovljena od potresa i puštena u funkciju uoči Božića. 

Dječja srednja skupina te vokalne skupine Dučeca uz pratnju tamburaša izvele su petnaestak hrvatskih božićnih pjesama. Bio je ovo najljepši način da se zaokruži jedna predivna godina Dučeca o kojoj će se još dugo pričati. Na kraju koncerta predsjednik Matija Kos svim okupljenima čestitao je Božić te zaželio sve najbolje u novoj, 2024. godini. Izrazio je veliko zadovoljstvo što se ponovno nalazimo u našoj mraclinskoj kapelici. Zahvalio se svima na podršci – članovima, roditeljima, voditeljima, mještanima i svim koji vole i prate Dučec. 

Okupljenima se obratio i kapelan vlč. Domagoj Topić koji je sve pozdravio u svoje ime i u ime župnika vlč. Saboleka:

– Lijepo je vidjeti mješavinu generacija koja se večeras predstavila, kao i bogatstvo naših hrvatskih božićnih pjesama. To je pokazatelj koliko je naša domovina bogata, čuvajte to, čuvajte ono što imate u svojemu mjestu. Nemojte to zapostaviti, to najviše ide vas, drage roditelje koji morate slati svoju djecu u čuvanje naše tradicije, ali i vi stariji nastavite, na slavu svojega mjesta, na slavu sebe, na slavu Boga. Želim vam svima blagoslovljeno ovo vrijeme! 

Sretna nova 2024. godina, obilje zdravlja, ljubavi, mira i božjeg blagoslova čitateljima portala žele članovi KUD-a Dučec! 

Foto: Josip Kos, Zvona Šafar

Foto: Josip Kos, Zvona Šafar