Održana je još jedna radionica u sklopu stote obljetnice naše škole u Mraclinu. Ovoga puta tema je bila kajkavsko narječje, a radionicu je vodila Marija Kos koja je radionicu pod istom temom održala i za naše mališane u Književnom klubu KUD-a Dučec.

Cilj radionice bio je poticanje navike čitanja kod djece, a uz to približavanje kajkavskog narječja, koje se pomalo zaboravlja. Kroz čitanje zabavnih priča, igru i kvizove, djeca su imala priliku upoznati raznolikost narječja. Radionici su prisustvovale i učiteljice – Marina Novosel i Kata Jolić. Možemo reći da je radionica bila uspješna, djeca su pozorno slušala priču, a i sama su kroz kviz i igru pokazala svoje znanje mraclinskog govora. Dobro smo se zabavili i nešto novo naučili, na kraju se počastili sokom i kiflicama naše Vesne Tafra, a kako nam je bilo možete vidjeti i na slikama u galeriji!

Već sljedećeg petka 31. ožujka nastavljamo s radionicama. Ovoga puta gđa. Maja Ergović iz Muzeja Turopolja održat će radionicu tradicijskog ukrašavanja jaja voskom. Djeca će ispisivati tradicijske motive voskom koji se u procesu kuhanja otopi, a prekrasni motivi ostaju. 

Foto: Josip Kos, Tomislav Krešimir Hubak

Komentiraj

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.