Prva od Dučecovih spelancija u ovoj sezoni donijela nam je neobičnu večer, jednu od onih za koje možemo reći da su vrijedne mraclinskoga ljetopisa: prvi klapski koncert ikad održan u našem mjestu. Ne čudi stoga što je povod u petak navečer u velikoj dvorani Društvenog doma okupio brojnu publiku. Sjetni i čeznutljivi zvuci najljepšega glazbenog instrumenta – ljudskog glasa – sposobnog da izrazi svako unutarnje raspoloženje, pa i samu bol, skladno su se uklopili u korizmenu tišinu turopoljske večeri što ju je prekidao samo gromoglasni pljesak publike, koja je – čini se – bila spremna slušati do jutra. Lijepo je bilo vidjeti nekoliko generacija iste obitelji, kako u gledalištu tako i u organizaciji priredbe, a osim domaćih ljudi u publici smo sa zadovoljstvom pozdravili i naše susjede i prijatelje iz Buševca, Gorice i Zagreba.

Klape Bošket i Stine, te ženska klapa Armorin pružili su nam iznimnu glazbenu večer, kakvu inače na našem terenu rijetko možemo doživjeti uživo. Repertoar se kretao u rasponu od tradicionalnih do onih novijih pjesama, a sinoćnji izvođači su nam pokazali zašto na glavnoj smotri klapske pjesme – u Omišu – imaju tako visoku cijenu. Osobito Armorinke, trostruke pobjednice toga festivala. Novoosnovana Dučecova ženska vokalna sekcija doista si nije mogla poželjeti bolji poticaj. Koncert je okončan zajedničkim nastupom svih triju klapa, a publiku je posebno ponio bis sa završnom izvedbom novijeg klapskog klasika “Vilo moja”.

Posebnu pohvalu zaslužuje mlada logistika Dučeca koja je brzim i nenametljivim djelovanjem, osobito tijekom afterice, osiguravala da izvođači i gosti ni u kom trenutku ne budu zakinuti za osjećaj dobrodošlice. Kad se tome doda Dučecova tamburaška sekcija jasno je zašto se ni našim majstorima pjevačima i pjevačicama do dugo u noć – još uvijek zimsku noć – nije išlo doma. Djelić atmosfere u Društvenom domu prenose nam i kipci dežurne fotografkinje Vesne Tafre, a da su se i izvođači osjećali “ka doma” svjedoči i samoklik Stininog basa Ivana Zaradića (kojemu selfie stick doista nije potreban).

Komentiraj

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.