Foto: Vitomir Štuban

18. rujna 2016., Nova graba – Na prekrasno pripremljenom terenu u osvit jutra, kadeti Mraclina nestrpljivo su čekali goste iz Kuča koji su se malo kasnije probudili za utakmicu. No, prekrasan ambijent i mnogo golova, sa ne baš spektakularnom igrom, koja se uglavnom odvijala na jednoj polovici, sažetak je ovog kola. Gosti utakmicu počinju sa 7 igrača, a kasnije su im se pridružila još dva suigrača, dok Mraclin uzvraća slabašnom, ali ambicioznom momčadi koja nije pružala atrakciju i sinergiju, ali jest mnogo golova. Kučani su kući ispraćeni sa 5 golova u mreži, a redom su zabijali Brkić, V. Galeković, Posavec 2x i Zgurić. Bila je to utakmica u kojoj su gosti zbog brojčanog hendikepa bili u podređenoj poziciji, a domaćin je svoje nonšalantno odradio i postigao konačan cilj, a to su nova tri boda. Tako se polagano slaže tablica u kojoj Mraclin kreće prema gornjem dijelu tablice, koja će se po svemu sudeći križati sa skupinom B, a vidljiva je sve veća želja za ulaskom u sam vrh tablice. Sada slijede utakmice u kojima je žetva bodova najbitnija.

A sada mala digresija: vidljivo je da se polagano stvaraju tenzije među klubovima, pa neki posižu za onim najgorim oružjem, a to je neregularnost. Vidljivo je da se to – u želji i žaru borbe za naslov i što kvalitetniji rezultat – dešava i nekim klubovima koji inzistiraju na regularnosti i identifikacijama, uvjerljivo imaju kvalitetu i čelnu poziciju na tablici, a posižu za udarcima ispod pojasa. Tako uništavaju ugled svoga kluba, ugled pojedinca, a i osobni ugled, pa apeliram na sve one koji će se već pronaći u ovoj digresiji. Sam, kao bivši trener i sad promatrač, znam što je čar pobjede, ali treba imati karakter i cilj postići trudom i zalaganjem, a ne linijom manjeg otpora i neregularnosti.

Sljedeće kolo je po planu u Bedenici, točnije Strmcu, no po svemu sudeći morat će se odgoditi zbog državnog natjecanja vatrogasaca.

 

Komentiraj

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.