Kao Å”to ljubitelji sporta već znaju, sutra je doista sportski petak: polufinalne susrete na Evropskom prvenstvu igraju vaterpolisti – protiv Å panjolske – i rukometaÅ”i – protiv NorveÅ”ke. Ali to nije sve: Mraclin sutra ponovo postaje “olimpijsko selo” jer će se kod nas obilježiti joÅ” jedan lijep sportski jubilej: 100. broj i 40. godiÅ”njica izlaženja magazina Hrvatskog saveza sportske rekreacije, časopisa “Sport za sve”.

HSSR je dio hrvatske olimpijske obitelji koji skrbi o najraÅ”irenijem i najdostupnijem vidu sporta – sportskoj rekreaciji, pa je u tom smislu usmjerena i urednička koncepcija časopisa. Nakon Å”to smo proÅ”log ljeta ugostili vrh Hrvatskog olimpijskog odbora na proslavi časopisa “Olimp”, ovo je prilika da upoznamo voditelje HSSR-a na čelu s uvaženim sportskim dužnosnikom i pedagogom prof. emeritusom dr. sc. Vladimirom Findakom te se upoznamo s joÅ” jednim vrijednim izdanjem sportske publicistike. Prilika je to da se i naÅ”a turopoljska metropola pred gostima pohvali svojim sportskim časopisom, upravo pokrenutim magazinom “Retrovizor”, urednika Davora Å tubana.

Goste će pozdraviti čelnici organizatora ove priredbe – Zajednice sportskih udruga Grada Velike Gorice i NK Mraclina – gg. Goran Kovačić i Goran VukaÅ”inec, a među gostima očekujemo i podpredsjednika HOO-a, naÅ”eg proslavljenog olimpijca (i turopoljskog zeta) Damira Martina. Program u DruÅ”tvenom domu počinje u 17 sati, a uz neizbježni Dučec sudionici će isprobati joÅ” jedan “sport za sve” – turopoljski domjenak.