Dučec je najaktivnije društvo u Mraclinu koje sve proslave i blagdane u mjestu obilježava svojim nastupima te tako tim danima pridodaje posebni značaj i ljepotu.
Veliki obol tome, uz sve ostale članove društva daje predsjednik Vjekoslav Kovačić-Kova.

Koliko godina ste predsjednik KUD-a, koji su Vam najdraži trenutci koje biste posebno izdvojili i kakvi su planovi u skoroj budućnosti ?

– Moja aktivnost u KUD-u Dučec započela je 1999. godine. Dvije godine prije tj. 1997. godine uključio sam se u rad društva zajedno sa još nekolicinom novih članova upravnog odbora. Situacija u to vrijeme nije bila sjajna ni bajna. Društvo je ostalo bez tamburaša, voditelja i bez prave aktivnosti.
Mojim dolaskom na mjesto predsjednika započeli smo jednu etapu punu aktivnosti i rada. Pokrenuli smo rad u tamburaškoj sekciji, folkloru, podmlatku. Započeli smo projekt dani Sv. Vida i svakako ono što je označilo ovih 16 godina su putovanja diljem Europe i svijeta. Posebno mi je ostao u sjećanju nastup u Winnipegu, Kanada pred 30 000 ljudi. Veličanstveno!

U budućnosti planiramo uključiti u rad društva sve generacije mještana Mraclin. U 09. mjesecu 2016. god. planiramo započeti rad sa četvrtom generacijom tamburaša. Dane Sv. Vida u lipnju mjesecu planiramo učinit još zanimljivijim za naše mještane novim sadržajima i događanjima.

Koji je to božićni koncert po redu i kako ste zadovoljni odazivom i reakcijama ljudi?

– Mislim da je ovo 10. Božićni koncert i jako sam zadovoljan odazivom mještana Mraclina. Ovaj koncert je bio poseban po tome što je po prvi put jedna nova mlada postava sama odradila čitav projekt i čini mi se da je to bilo vrlo uspješno.

Molimo Vas za kraj da pošaljete novogodišnju poruku mještanima Mraclina za predstojeću 2016. godinu.

– Mještanima Mraclina želim sve najbolje u 2016 godini! Puno zdravlja i veselja! Puno zajedništva i sloge! Imamo ogroman potencijal kao zajednica. Mislim da zaslužujemo puno više.
Gospodarstveno smo najjači centar Grada Velike Gorice, svojim doprinosom gradu dižemo ljestvicu vrlo visoko i zbog toga smatram da zaslužujemo daleko bolja ulaganja u samo mjesto.

Komentiraj

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.