Foto: Vitomir Å tuban

Kako je Mraclin u samo dvije sezone napredovao od Å”estoligaÅ”a do četvrtoligaÅ”a, ulazak u zahtjevnije natjecanje treba ojačati igračkim kadrom. Veliko pojačanje za nadolazeću sezonu je Igor Hajduk, koji nakon četiri sezone igranja u Gradićima od jeseni karijeru nastavlja u Mraclinu. Glavni operativac IzvrÅ”nog odbora i sportski direktor Luka Cvetnić ima velike zasluge za transfer. Ovaj klasni napadač već je nekoliko sezona cilj mraclinskog kluba i – kako kaže Cvetnić – konačno je doÅ”lo do realizacije. Igor Hajduk u proÅ”loj sezoni bio je najbolji strijelac 4. HNL lige ā€“ srediÅ”te Zagreb, postigao je ukupno 30 golova, jednom je na istoj utakmici Äetiri puta poentirao u protivničku mrežu, a na kontu ima joÅ” dva hat-tricka.

Å to je prevagnulo da ovaj vrsni strijelac promijeni sredinu, bilo je ponuda od četvrtoligaÅ”a i trećeligaÅ”a?
ā€“ Shvatio sam da Mraclin viÅ”e želi da dođem u njihovu sredinu, nego Å”to me Gradići želi zadržati. Nakon moje odlične sezone u Gradićima ponuda Mraclina bila je prihvatljivaĀ ā€“ rekao je ukratkoĀ Igor Hajduk. A na upit da će od jeseni zaigrati u tandemu s Perom Milatovićem kojeg poznaje od djetinjstva, odgovorio jeĀ  ā€“Ā Svakako, Pero i ja smo odrasli, znamo se od malih nogu i igrati s takvom klasom bit će mi zadovoljstvo. Vjerujem u dobre igre u Mraclinu, imaju kvalitetnog trenera te igrački kadar. Želim nastaviti s Mraclinom tamo gdje sam stao s Gradićima u smislu golova i položaja na tablici.

Medijima se obratio i predsjednikĀ Goran VukaÅ”inec.
ā€“ Moram spomenuti da je s nama ostalo naÅ”e najveće pojačanje – trener Damir Milanović, koji je imao poprilično ponuda, također s njim kondicijski trener Mario Å krablin, Å”to nam imponira. Trener Milanović pomogao nam je da realiziramo transfer s Igorom Hajdukom. Hajduk je jedan od ponajboljih igrača u naÅ”em turopoljskom prostoru i Å”ire. Zvali smo ga joÅ” prije dvije godine, tek sada su se poklopili uvjeti da se nađemo na obostrano zadovoljstvo. Definitivno, jedno veliko pojačanje – kaže predsjednik VukaÅ”inec. A na upit o joÅ” nekim pojačanjima odgovara ā€“Ā Imamo jedan povratak na Grabu nakon nekoliko sezona, Dejana Debijađija iz Odre na stopersko mjesto. S nama je i Marko Mataija, desni bočni, koji dolazi iz Hrvatskog dragovoljca gdje je u juniorima igrao Prvu juniorsku ligu. Postoji mogućnost da nam se joÅ” pridruže dva do tri igrača.

Foto: NK Mraclin