Iako planirana u sklopu tradicionalnog lukavečkoga Jurjeva, promocija “turopoljske enciklopedije” održat će se na Jurjevo u Gorici, bude li to javnozdravstvena situacija dopuštala. Suurednica Leksikona gđa Katja Matković Mikulčić tim povodom dala je pobliže informacije:

– Kao jednoj od urednica tog izdanja svakodnevno mi se obraćaju naši sugrađani s pitanjem – kako doći do Leksikona. Turopoljski leksikon se može nabaviti u VBZ-ovoj knjižari u Velikoj Gorici, Zagrebačka 33, po cijeni od 380 kuna. Na dan promocije Leksikona, koja se predviđa 23. travnja, na Jurjevo, u 14 sati ispred Muzeja Turopolja – ako to epidemiološke mjere budu dopuštale – moći će se kupiti po promotivnoj cijeni od 300 kuna u vremenu od 10 do 16 sati.
U međuvremenu je pojava Leksikona privukla medijsku pozornost, pa je tako drugi suurednik, i autor ideje o Leksikonu, naš ugledni leksikograf Mladen Klemenčić već dao dva opširna intervjua o ovom, najnovijem djelu naše nacionalne leksikografske kuće: u emisiji Kajkavijana  na Radio Sljemenu te na mrežnim stranicama Leksikografskog zavoda “Miroslav Krleža” . A svojevrsni “mraclinski kumi” ovoga poduhvata – budimo izravni i kažimo, najvećeg izdavačkog projekta u turopoljskoj povijesti – gg. Vjekoslav Kovačić i Ratko Cvetnić, gostovali su na portalu V’Gradu  i prisjetili se početka suradnje LZMK-a i Grada, te iznijeli prve dojmove o Leksikonu, sada kad je posao gotov.

No, Mraclinci nisu odustali od ideje da se jedna promocija Leksikona održi i u Mraclinu, vjerojatno za Dane sv. Vida. A do tada, svi nestrpljivi morat će u VBZ-ovu knjižaru u Gorici ili onu LZMK-ovu u Frankopanskoj u Zagrebu.