U Društvenom domu održana je 83. sjednica redovne izborne godišnje Skupštine Nogometnog kluba Mraclin.
Dotadašnji predsjednik Marijan Vinetić je nakon pozdrava svim članovima, prijateljima i gostima podnio izvještaj i predložio radno predsjedništvo na čelu sa Damirom Cvetkom, članovima Markom Kosom i Tomislavom Cvetnićem te zapisničarem Vinkom Galekovićem.
Predsjednik Vinetić sezonu je podijelio u dva dijela. Proljetni, koji je bio iznimno rezultatski uspješan. Jesenski, lošiji dio radi kojeg je seniorska ekipa Mraclina završila na posljednjem mjestu. Prema njegovim riječima, glavni uzrok tome bila je preslaba reakcija  članova Uprave na njegove zamolbe i pozive. Loša logistička podrška igračima izazvala je njihov slabiji pristup nastupima za seniorsku momčad. Odaziv sponzora bio je također ispod očekivanog. Da nije bilo konkretnije pomoći od poduzeća PPS Galeković, KOVA, Euroherc osiguranja i ostalih, klupska blagajna bila bi u debelom minusu a stanje još teže.
Blagajnik Marko Kos podnio je financijsko izvješće za razdoblje do 31.12.2105. godine prema kojem je klupska blagajna na nuli. Ukupni prihodi su bili na prilično niski i to u iznosu od samo 121.800,00. kn. Na rashodovnoj strani su suci, delegati i doktori, troškovi prijevoza, komunalne i zdravstvene usluge, kazne, brisovnice, registracije, uredska materijal, članarine i svi ostali troškovi. Pravo je čudo kako kraj svih tih minimalnih prihoda i velikih troškova, društva s tako velikim brojem mladih članova i tjednih priredbi uopće funkcioniraju. Pitanje je to za više instance koje očigledno imaju drugačiji pogled na te probleme. U planu i programu kluba za 2016. godinu očekuju se prihodi i rashodi od 184.000,00 kn.
Predsjednik verifikacijske komisije Zvonko Fabijančić utvrdio je da su sve donesene odluke pravovaljane jer je na skupštini bilo prisutno 88 članova.
U sljedećoj točki dnevnog reda trener kadeta Dario Zgurić podnio je nekoliko izvještaja mlađih selekcija: prvi u ime Krunoslava Kos – Kiće, nakon toga veteranski a zatim i svoj.
Pioniri Mraclina u 3. ligi NSZG s jedanaest pobjeda zauzeli su 8. mjesto. Prvi strijelac ekipe bio je Dorijan Tandarić sa 29 postignutih golova (proradili su nogometni geni, tamburaški još za sada nisu ili nismo čuli za njih 🙂 ).
Ljeto je donijelo promjene i odluku o vraćanju kadeta (ali ne onih s kojima je Dobrić pomeo konkurenciju) pa je sastavljena jedna sasvim nova ekipa od uglavnom ulaznih godišta. Cilj je i pomlađivanje s barem 5-6 pionira. Trenutno raspolaže sa 18 igrača a odlazak Stjepana Greifa u Udarnik je veliki hendikep za momčad. Slijedi nekoliko prijateljskih susreta a sada su sedmi na tablici. Dario je napomenuo kako je ovo vjerojatno njegova posljednja sezona nakon koje će se više posvetiti privatnim obavezama. Zahvalio se svim igračima a posebno kapetanu kadeta Vladimiru Galekoviću. Također je mišljenja kako se u klubu teži nepotrebnim stvarima a mlađima se daje premalo prostora.
Veterani su zauzeli 3. mjesto sa šest pobjeda i osvojenih 20 bodova. Bruno Kumic najbolji je strijelac sa 12 pogodaka.
Tomislav Škrinjarić je u svom emotivnom govoru također izdvojio dva razdoblja u seniorskoj ekipi: prvo razdoblje pod Borisom Konjevićem (nije bio na skupštini) i drugo od kada je on bio na čelu. Navodnici su bili na sličnim problemima kao i kod predsjednika Vinetića. Sezona 2015/16 bila je obećavajuća i trebala je biti nastavak već viđenog u proljeću. Na kraju je to jako loše ispalo a statistički je izgledalo ovako: posljednje mjesto na tablici sa 10 bodova, od 15 utakmica samo tri pobjede, jedan neodlučeni rezultat i čak 11 poraza. Loš odaziv na treninge, neke ozljede i odlasci igrača kulminirali su lošim plasmanom na tablici. Na kraju se zahvalio svima u klubu na podršci a posebno, kako su ga oni nazvali – Precu, Marijanu Vinetiću. Novom treneru Boži Šešini zaželio je sve najbolje u radu i ostanak u ligi. Damir Cvetko u ime svih članova kluba zahvalio se Tomislavu na ovih šest godina u Mraclinu i poželio mu sve dobro u novoj sredini. Kod nas će uvijek biti drago viđen gost i prijatelj!
Nakon što je zbog zdravstvenih razloga i umora, na vlastiti zahtjev sa dužnosti razriješen Marijan Vinetić i ostali odbori, jednoglasno je za novog predsjednika kluba prihvaćen Goran Vukašinec. Uslijedilo je njegovo obraćanje gdje je nakon pozdrava u kratkim crticama predstavio sebe i svoje planove za budućnost kluba.
Prvo se zahvalio dosadašnjem predsjedniku i svima na ukazanom povjerenju. U dvodijelnom razlaganju rekao je nešto o sebi a zatim sve povezao sa klubom.
Prve nogometne korake napravio je sa šest godina u NK Mraclinu i nadalje igrao u svim selekcijama kluba. Odlazak na fakultet razlog je prekida njegovog igranja kao i tadašnja odlična momčad. Kao svoju zadnju, sa zadovoljstvom je istaknuo utakmicu kontra najveće momčadi koju je ugostila Graba, zagrebačkog Dinama. Nastavio je sportsku karijeru kao nogometni sudac gdje je više vremena mogao odvajati za obaveze na fakultetu.
Prije nekoliko godina osniva se grupa navijača GPP, koja ga je u potpunosti vratila na svaku utakmicu. Napušta suđenje a svaki slobodni trenutak sa zadovoljstvom provodi na svim utakmicama voljenog kluba. Nakon osnovne i srednje škole upisuje ekonomski fakultet a sredinom 2014. i postdiplomski specijalistički studij. Svoju poslovnu karijeru sada gradi u dvije poznate financijske institucije. Osim nogometnog kluba u kojem je član uprave od 18. godine, svoje vrijeme od rane mladosti provodi kao član u DVD-u Mraclin i KUD-u Dučec. Posebno je istaknuo prijateljstva steknuta u mladosti kao i obitelj koja mu je pomagala savjetima, iskustvom i dobrom voljom. Prema njegovim riječima, upravo oni su najzaslužniji jer je Goran danas predsjednik našeg kluba. Misli da mlađe selekcije, njihovi voditelji i roditelji koji ih prate, isto zaslužuju veliko priznanje jer imamo malen broj djece koja igraju nogomet.
Seniorske rezultate ocijenio je dijelom nesretnim jer je mišljenja kako su unatoč problemima koji ih nisu mazili, svojom kvalitetom zaslužili mjesto na sredini tablice. Problem s domaćim igračima navodi kao teško rješiv. Siguran je da Uprava kluba ima veću želju od njih samih da budu na terenu i u prvoj postavi. Podržao je novog trenera Božu Šešinu i zaželio mu da stvori ekipu koja će izgarati i zajednički disati za voljeni klub. Od nove Uprave i predsjednika imati će punu potporu. Zamolio je sve stare sponzore da ih i dalje podrže te pozvao i nove da se priključe djelovanju kluba. Na kraju se zahvalio svojoj obitelji, najboljim prijateljima kao i svima koji su ga kandidirali i vjeruju u njega. Prvo obraćanje na novoj funkciji završio je Balaševićevim tekstom: “Voliš jednom u životu, sad bogatu il’ sirotu, to ne bira pamet nego srce.”
Poslije toga Cvetko je predložio i potvrđeni su ljudi Nadzornog (Matija Kos, Josip Kos, Mladen Štuban), Izvršnog (Goran Vukašinec, Damir Cvetko, Vinko Galeković, Tomislav Cvetnić, Matija Kos – Kolegin, Marko Kos, Blaž Galeković, Marijan Vinetić, Igor Kovačić, Zvonimir Fabijančić, Jurica Galeković), Upravnog odbora (predsjednik UO Luka Cvetnić, Mirko Vincek, Vitomir Štuban, Ivan Zgurić, Krunoslav Kos, Mario Tandarić, Siniša Kovačić, Otto Babić, Marko Kos – Bembo, Davor Galeković, Ivan Đuretić) i Disciplinske komisije (predsjednik DK Tomislav Cvetnić, Marko Kos – Bembo, Otto Babić).
Predsjednik Vukašinec je zatim uručio poklon Tomislavu Škrinjariću u znak zahvale za sve lijepe dane i vrijeme koje su on i članovi NK proveli zajedno. Ugodno zatečeni Škrinjarić je rekao kako ne žali ni jedan dan proveden u Mraclinu i da mu je žao što odlazi.
U pozdravnoj riječi gostiju sve najbolje u radu kluba zaželjeli su gosti iz NK Udarnik i NK Buna. Zlatko Petrac je u ime NK Buna zaželio da Mraclin ostane rang iznad Bune, jer bi tada i oni bili tu gdje jesu. U ime NSVG uspješan rad i dobrih rezultata posebno prijateljima iz nogometne škole. Vjeruje da će predsjednik uz novu mladu ekipu vratiti klub na mjesto koje mu i pripada. Posljednja zahvala je išla najjačim sponzorima po njegovom mišljenju – našim trenerima.
Vjekoslav Kovačić – Kova je nakon lijepih želja u ime KUD-a Dučec prešao na konkretnije stvari i kao dugogodišnji član (od 1966. godine) i sponzor kluba istaknuo želju za hitnim sastankom s novim predsjednikom, u kojem bi direktno od njega želio čuti buduće smjernice kluba. Smatra da dosadašnji način rada (posljednjih 15 godina) nije bio u redu i da se to više ne smije nastaviti. Puno dobrih i kvalitetnih igrača iz mlađih selekcija nije nastavilo igru i u seniorskoj ekipi. Uvijek će biti prisutan i sponzorirati ali želi da se zna točan plan rada i od toga nakon nekoliko godina vide i rezultati.
Goste i skupštinare je još pozdravila Sandra Crnić ispred MO Mraclin, uz podršku predsjedniku i želju da svi zajedno još složnije krenemo uz nogometni klub.
Nikola Galeković – Benov tajnik DVD-a Mraclin, čestitao je na lavovskoj želji da se klub održi na ovom nivou i rekao kako su usponi i padovi u životu normalna stvar.
Stjepan Grđan koji je došao ispred ZŠUGVG, sjetio se lijepih vremena u kojima je dva puta bio trener u Mraclinu. Opravdao je svoje čelnike iz ZŠUGVG Gorana Kovačića i Davora Štubana koji radi velikih i brojnih obaveza nisu mogli doći na skupštinu. Prenio je također pozdrave od gradonačelnika Dražena Barišića i zamjenika Ervina Kolarca. Ako vam bilo kada nešto zatreba, ja kao instruktor nogometa vam stojim na raspolaganju, rekao je Grđan.
Damir Cvetko tada je zatvorio službeni dio 83. skupštine nogometnog kluba i pozvao sve prisutne na druženje uz gulaš kojeg je od četiri različite vrste mesa pripremio Igor Kovačić.
Ugodno iznenađenje večeri bili su mraclinski tamburaši TS Takt. Njihova svirka nije ostavila ravnodušnim ni najpoznatije prisutne svirce a odzvanjala je centrom Mraclina do ranih jutarnjih sati.

Fotografije: Vitomir Štuban

 

Komentiraj

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.