Danas se navr┼íava to─Źno godina dana od najtu┼żnijeg dana u povijesti gori─Źkog i mraclinskog vatrogastva. Te subote, na intervenciji koja je trebala biti rutinska, smrtno je stradao mladi ─Źlan gori─Źke vatrogasne postrojbe Ivan Galekovi─ç Gale. Njegovi prijatelji i kolege iz Javne vatrogasne postrojbe Grada Velika Gorica prisjetili su se danas te kobne subote objavom koju su prenijeli gori─Źki portali, a i mi je prenosimo u cijelosti.

ÔÇťPrijatelju, kolegaÔÇŽ Pro┼íla je godina dana od kad te nema, duga godina bez tvoje jutarnje radosti ┼íto si do┼íao na svoj ÔÇśposaoÔÇÖ. Svi znamo da tebi to nije bio posao. Tebi je to bio odlazak na dru┼żenje s prijateljima i pomaganje ljudima. Tako je bilo i toga sun─Źanog jutra, popila se zadnja kava i kovali zadnji planovi za budu─çi ┼żivot. A tko bi znao da su zadnjiÔÇŽ

I tog paklenog dana si radio ono što si najviše volio, pomagao si ljudima. Ali Bog je za tebe imao druge planove i tada smo se uvjerili da stvarno uzima one najbolje sebi.

Prijatelju, pro┼íla je godina, pro─çi ─çe ih jo┼í mnogo uz nerazmjernu bol i ponos, ali uvijek ─çemo pamtiti te prekrasne dane sa tobom, taj smijeh s kojim si nas ─Źastio svakog jutra. Zato, prijatelju i kolegaÔÇŽ Ne─çemo plakati nego ─çemo ponosno uzdignuti glavu i nasmijati se prema nebu, onako kako si nas ti u─Źio.
Ivek, neka ti je vje─Źna slava i hvala ti!ÔÇŁ

Podsje─çamo, sve─Źanost otkrivanja spomen-plo─Źe na mraclinskom Vatrogasnom domu, koji nosi Ivanovo ime, odr┼żava se danas u 18.30 sati, a sveta misa u kapeli sv. Vida bit ─çe odmah nakon sve─Źanosti.

Foto: DVD Mraclin