Danas se navrÅ”ava točno godina dana od najtužnijeg dana u povijesti goričkog i mraclinskog vatrogastva. Te subote, na intervenciji koja je trebala biti rutinska, smrtno je stradao mladi član goričke vatrogasne postrojbe Ivan Galeković Gale. Njegovi prijatelji i kolege iz Javne vatrogasne postrojbe Grada Velika Gorica prisjetili su se danas te kobne subote objavom koju su prenijeli gorički portali, a i mi je prenosimo u cijelosti.

ā€œPrijatelju, kolegaā€¦ ProÅ”la je godina dana od kad te nema, duga godina bez tvoje jutarnje radosti Å”to si doÅ”ao na svoj ā€˜posaoā€™. Svi znamo da tebi to nije bio posao. Tebi je to bio odlazak na druženje s prijateljima i pomaganje ljudima. Tako je bilo i toga sunčanog jutra, popila se zadnja kava i kovali zadnji planovi za budući život. A tko bi znao da su zadnjiā€¦

I tog paklenog dana si radio ono Ŕto si najviŔe volio, pomagao si ljudima. Ali Bog je za tebe imao druge planove i tada smo se uvjerili da stvarno uzima one najbolje sebi.

Prijatelju, proÅ”la je godina, proći će ih joÅ” mnogo uz nerazmjernu bol i ponos, ali uvijek ćemo pamtiti te prekrasne dane sa tobom, taj smijeh s kojim si nas častio svakog jutra. Zato, prijatelju i kolegaā€¦ Nećemo plakati nego ćemo ponosno uzdignuti glavu i nasmijati se prema nebu, onako kako si nas ti učio.
Ivek, neka ti je vječna slava i hvala ti!ā€

Podsjećamo, svečanost otkrivanja spomen-ploče na mraclinskom Vatrogasnom domu, koji nosi Ivanovo ime, održava se danas u 18.30 sati, a sveta misa u kapeli sv. Vida bit će odmah nakon svečanosti.

Foto: DVD Mraclin