Danas se navršava točno godina dana od najtužnijeg dana u povijesti goričkog i mraclinskog vatrogastva. Te subote, na intervenciji koja je trebala biti rutinska, smrtno je stradao mladi član goričke vatrogasne postrojbe Ivan Galeković Gale. Njegovi prijatelji i kolege iz Javne vatrogasne postrojbe Grada Velika Gorica prisjetili su se danas te kobne subote objavom koju su prenijeli gorički portali, a i mi je prenosimo u cijelosti.

“Prijatelju, kolega… Prošla je godina dana od kad te nema, duga godina bez tvoje jutarnje radosti što si došao na svoj ‘posao’. Svi znamo da tebi to nije bio posao. Tebi je to bio odlazak na druženje s prijateljima i pomaganje ljudima. Tako je bilo i toga sunčanog jutra, popila se zadnja kava i kovali zadnji planovi za budući život. A tko bi znao da su zadnji…

I tog paklenog dana si radio ono što si najviše volio, pomagao si ljudima. Ali Bog je za tebe imao druge planove i tada smo se uvjerili da stvarno uzima one najbolje sebi.

Prijatelju, prošla je godina, proći će ih još mnogo uz nerazmjernu bol i ponos, ali uvijek ćemo pamtiti te prekrasne dane sa tobom, taj smijeh s kojim si nas častio svakog jutra. Zato, prijatelju i kolega… Nećemo plakati nego ćemo ponosno uzdignuti glavu i nasmijati se prema nebu, onako kako si nas ti učio.
Ivek, neka ti je vječna slava i hvala ti!”

Podsjećamo, svečanost otkrivanja spomen-ploče na mraclinskom Vatrogasnom domu, koji nosi Ivanovo ime, održava se danas u 18.30 sati, a sveta misa u kapeli sv. Vida bit će odmah nakon svečanosti.

Foto: DVD Mraclin