Foto: kronikevg.com

Blagdan Svih svetih sve je bliže. Prekrasni cvjetni aranžmani, buketi i cvijeće u teglama, kao i mnogo drugo prigodno cvijeće preplavilo je štandove ispred Tržnog centra i trgovačke centre. No, iako je možda prerano, četvrtak na tržnici nije privukao mnogo kupaca.

– Kao i svake godine u početku prodaja je slaba, ljudi gledaju, raspituju se o cijenama, gledaju kvalitetu cvijeća. Zadovoljni su s ponudom, ali svi čekaju, na žalost, zadnje dane – rekla je Suzana Klapšec Macenić, vlasnica obrta i prodavačica cvijeća na tržnici.

svi-sveti-cvijece-trznica-10

Oni malobrojni koji su se prošetali tržnicom kupovali su kod već poznatih trgovaca i nisu imali prigovora na cijenu.svi-sveti-cvijece-trznica-11

– Na tržnici kupujem jer je ovdje moja dugogodišnja cvjećarka. Cvijeće je kvalitetno i dolazim baš iz toga razloga jer gospođu poznajem. Cijene su kao i lani. Bili smo i u trgovačkim centrima, cijene su iste, čak su mi na tržnici aranžmani jeftiniji i kvalitetniji. U trgovačkim centrima cvijeće dugo stoji i već je dosta povenulo – ispričala nam je gospođa Marija Ocvirk zašto kupuje upravo na tržnici.

Kupila je sitne trobojne krizanteme, tri vrste u jednoj tegli. – To mi je ove godine baš nešto posebno. Uzela sam i rezano cvijeće za vazu, također krizanteme – rekla je gospođa Marija koje cvijeće preferira ove godine.

svi-sveti-cvijece-trznica-6

Jedna trgovkinja nam je ispričala kako se za velike trgovačke centre odlučuju kupci koji namjeravaju kupovati karticama pa im je jednostavnije kupiti tamo, iako cvijeće ondje nije ni približno kvalitetno ni lijepo kao ovo domaće proizvodnje.

– Sve je naša vlastita proizvodnja. Mi smo već 25 godina prisutni na našem goričkom području, iz Mraclina smo. Dosta nas sugrađana poznaje. Ove godine imaju priliku naše cvijeće vidjeti po svim gredicama u Gorici. I ostali proizvođači iz Velike Gorice imaju svoju ponudu i na goričkom groblju, ali i ovdje na Tržnom centru – da je cvijeće domaćeg uzgoja potvrdila je i Suzana Klapšec Macenić.

svi-sveti-cvijece-trznica-13

Najveći broj kupaca na tržnici očekuje se u petak i za vikend, ali i na dan uoči blagdana Svih svetih. Kako kažu trgovci, ponuda na štandovima je puno veća nego u trgovačkim centrima, kvaliteta je neupitno bolja, dok su cijene iste ili čak i niže.

– Ja se nadam da će se svi sjetiti svojih najmilijih. Svake godine je tako, uvijek smo nervozni ovih dana, ali u zadnje dane svatko izvuče koju kunicu da bi odnijeli neki cvijetak – lončanicu, buketić za vazu, manji aranžman. Svatko se sjeti – dodala je Suzana Klapšec Macenić.

svi-sveti-cvijece-trznica-22

Na štandovima ispred Tržnog centra možete pronaći veliki izbor lončanica, rezanog cvijeća, buketa i aranžmana. Blagdan je pred vratima, ne čekajmo pet do dvanaest. Sjetimo se svojih bližnjih, upalimo im svijeću i ukrasimo njihova posljednja počivališta prigodnim cvijećem.

 

Komentiraj

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.