Foto: Vlado Vinetić

Baš kao onoga ljeta 1988. ispred omladinskog kluba Snovača, proteklog petka Brko je recitirao Plavu ženu u Calypsu. Da, prošlo je 30 godina od prve napisane pjesme, koju i dan danas recitira na svakom nastupu. Jedina razlika je kaj je onda bil sam, a danas recitira uz Gidrinu pratnju .

Večer poezije pod nazivom „Ludo ljeto“, održana u Calypsu 28. srpnja, bila je izvrsna prigoda za suradnike portala – Vladu, Josipa, Dugog i Vitu – da popričaju s Brkom i postave mu nekoliko pitanja.

Brko, kak je sve to počelo te 1987. godine?
– Prve pjesme sam napisal 1987. nakon nesretne ljubavi, a s recitacijama sam počel 1988., još maloljetan, pred Snovačom, za članove malonogometne ekipe Sex kubure… Počelo je s pjesmama „Plava žena“ i „Crvene ruže, rujno vino“.

Koje su ti najdraže pjesme u ovih 30 godina?
– Svakako je tu „Plava žena“, „Ubij sve i vrati se sam“… Od novijih pjesama imam jako dobru suradnju i veliki uspjeh sa tamburaškim sastavom Alibi, a tu izdvajam „Bogat nisem pa te nemam“ i „Cigan Janko“. Posebna suradnja se dogodila s KUD-om „Dučec“ i pjesmom „Mraclin selo milo“. Ali, Alibi je moja “beba”.

Kak si zadovoljan s večerašnjim nastupom?
– Jedna fina večer, s obzirom da je ljeto, godišnji odmori… Nisam se nadao tolikom odazivu, ali, gle, svi su došli!

Pjesme Tome Galekovića Brke oknjižene su prije deset godina u zbirci “Emotivna istina”, a iduće godine u ljetnim mjesecima Brko planira večer poezije za 30 godina umjetničkog rada. A, tom prilikom – tko zna – možda se u publici pojavi i plava žena!

Autori: Vlado, Josip, Dugi, Vito.

Fotogalerija: Vlado Vinetić

Komentiraj

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.