Nakon dvije godine pauze, prošle se subote u Pučkom otvorenom učilištu održala dječja smotra folklora u organizaciji Zajednice kulturno-umjetničkih udruga Grada Velike Gorice. Pred punom dvoranom Učilišta nastupalo je 19 dječjih folklornih skupina i oduševilo sve prisutne. Nastupali su mali folkloraši iz svih goričkih društava – Buševec, Novo Čiče, Donja Lomnica, Gradići, Lukavec, Mičevec, Velika Mlaka, Ščitarjevo, Šiljakovina, Velika Gorica (FA Turopolje) te KUD Kravarsko iz susjedne općine. 

Dučec se predstavio sa dvije točke, a dvadesetak mališana u pratnji Dučecovog tamburaškog podmlatka odradilo je odlično svoj nastup na oduševljenje svih roditelja, ali i ostale publike. Najmlađa folklorna skupina pod vodstvom Doriane Crnić Vlahovac izvela je koreografiju “Lepo naše Turopolje”. Tamburaški podmladak za nastup je vodio i pripremio Matija Galeković.  Bio je ovo prvi nastup izvan Mraclina nakon dugo vremena, a nekima od njih i prvi nastup u životu.

Srednja folklorna skupina pod vodstvom Dejana Pilatuša i Doriane Crnić Vlahovac odlično je izvela koreografiju “Jelica kolce vodila” uz pratnju starijih tamburaša. Za oblačenje i garderobu bila je zadužena Marica Cvetnić. Nakon nastupa nastavljeno je druženje svih članova, djece i roditelja u prostorijama Dučeca. 


– Teške su bile ove dvije godine za Dučec, posebice za male folkloraše. Probe su nisu mogle redovito održavati, nije bilo nastupa, izgubila se motivacija, dio djece se odlučio za neke druge aktivnosti koje su u vrijeme pandemije bile dostupne, no nova djeca su se priključila i mi smo nastavili sa radom. Zahvaljujem voditeljima – Doriani, Dejanu, Matiji i Studi na angažmanu, trudu i upornosti, jer jučer smo vidjeli da se marljiv rad uvijek isplati. Zahvaljujem i Marici i Ani Cvetnić što brinu da svi izgledaju lijepo na pozornici te curama iz starije folklorne skupine koje su pomagale voditeljima. Posebice se moram zahvaliti roditeljima koji voze djecu na probe, potiču ih da budu redoviti na probama i koji ih usmjeravaju da zavole folklor i našu baštinu. Mislim da možemo biti ponosni na njih i da možemo zaključiti da Dučec ne mora brinuti za budućnost Društva i narednih 100 godina. Ako nam se još netko želi pridružiti, vrata Dučeca su uvijek otvorena – rekao nam je Matija Kos, predsjednik Dučeca.

Komentiraj

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.