Kao i svake godine u ovo doba završnica Dučecove sezone na otvorenom pripada Paljenju rakije. Ova tradicijska spelancija održat će se na Jančetovom gruntu (Braće Radić 84) u nedjelju 8. listopada od 14 h nadalje. Spremamo šljivovicu i kruškovaču, a u ponudi je i ozbiljna domača gastronomska podloga. Posebni gosti su nam prijatelji iz Novih Perkovaca kojima uzvraćamo gostoprimstvo za susret na Đakovačkim bušarima u veljači ove godine. Perkovački KUD dolazi sa pravim šokačkim programom pa ne sumnjamo da će i to podići atmosferu.

Oj, Mraclinu, evo ti Šokaca,
iz najljepših Novih Perkovaca!

Kao predigra ovim bećarima nastupit će podmladak Dučeca – najmlađi folkloraši i tamburaši, neki od njih po prvi puta pred publikom, a njihovi djedovi, okupljeni u sastavu Dobre duše, zasvirat će nam u predvečerje. Zagrijavanje za nedjeljne spelancije proći će u znaku mraclinskog sudjelovanja na priredbi Petek na Gorice 6. listopada poslijepodne kad naši članovi – predvođeni voditeljem paljenja Kikijem Galekovićem – kane malo osvježavajuće rakije dati u promet i podučiti zainteresirane “kak se to dela”.

Nadamo se da nas globalno zatopljenje neće izdati baš u ovome času, ali ipak napominjemo da će se u slučaju lošeg vremena nedjeljno Paljenje održati na terasi NK Mraclin. Dojdete!

Video: Josipa Hubak

Komentiraj

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.