Protekle dvije akademske godine Mraclin je bio često odredište studentima završne godine Arhitektonskog fakulteta, koji su pod vodstvom svoje profesorice dr. sc. Marine Šimunić Buršić obavljali terenski dio kolegija “Istraživanja, seminari, projekti”, nositelja prof. art. Siniše Justića, pod nazivom “Građenje u trusnim područjima – Pouke baštine 2022/2023.” O tome smo, uostalom, već u više navrata izvještavali na stranicama našeg portala.

Nakon dvije godine pred nama su rezultati istraživanja, predočeni u obliku postera u kojima su studenti dali svoje viđenje Kokotanovog, Jankečinovog, Rackovog čardaka, kao i baštine s nekih drugih turopoljskih i pokupskih lokacija. Premda se radi o materijalima koji su usko vezani uz struku vjerujemo da će biti zanimljivi i drugoj zainteresiranoj publici, pogotovo stoga što su nam sjećanja na potrese iz 2020. još uvijek dosta svježa.

U popratnom dijelu programa, koji je predviđen za četvrtak 25. svibnja, nastupit će Dučecova volkalna skupina, a imat ćemo i zanimljive goste. Naime po “studentskoj vezi” stiže nam Ansambl za tradicijsku glazbu zagrebačke Muzičke akademije koji će izvesti nekoliko domačih pjesama. Pa da vidimo kak im ide. Inače, ovaj mladi sastav osnovao je jedan od doajena naše tradicijske glazbe Joško Ćaleta. 

Program se odvija na Jančetovom gruntu, Braće Radić 84, s početkom u 18 h, a ulaz je slobodan.

Dojdete!

Komentiraj

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.