U četvrtak se u Mraclinu, na dobro već poznatom Jančetovom gruntu, održala radionica prirodne kozmetike, na kojoj su sudjelovali učenici područne škole Mraclin, od prvog do četvrtog razreda, 10 djevojčica i 4 dječaka. Na radionici su djeca naučila kako uz nekoliko prirodnih sastojaka brzo i lako mogu napraviti domaće šumeće kuglice za kupanje. Izrada samih kuglica bila je vesela i razigrana, djeca su bila odlična u pravljenju smjese, a nakon toga i u oblikovanju šumećih kuglica što im je bio i najzanimljiviji dio radionice.

Nakon što su izradili i oblikovali kuglice, bacili su se na izradu prirodnog uljnog repelenta, odnosno spreja protiv komaraca. Naučili što su eterična ulja, zašto ih koristimo u preparatima prirodne kozmetike i kako uz dodavanje tih čarobnih kapljica u razna biljna ulja možemo stvoriti odlične preparate za njegu i zaštitu kože! Djeca su i kod druge izrade bila uspješna, napravila su vlastite sprejeve protiv uboda i time završili još jednu Dučecovu radionicu – prvu, ali ne i posljednju ovoga tipa. 

Radionicu je vodila mještanka Mraclina ujedno i članica KUD-a Dučec Katarina Galeković, majka troje djece, koja svoje slobodno vrijeme provodi u proučavanju bilja i biljne kozmetike, bavi se izradom prirodne kozmetike za sebe i svoje najbliže te joj je, kako kaže, bila velika čast da stečeno znanje može podijeliti sa najmlađom populacijom te ih kroz igru, priču i praktični rad naučiti što je prirodna kozmetika i kakve dobrobiti po zdravlje nam daju prirodni preparati za njegu kože!

Foto: Josip Kos, Ana Posavec

Komentiraj

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.