Kao nagrada za kraj još jedne uspješne godine, članovi Dučeca prošlog su vikenda posjetili Slavoniju i Baranju. Prva destinacija bila je Đakovo, srce Slavonije. Najistaknutiji spomenik grada je zasigurno Đakovačka katedrala sv. Petra koja je sagrađena 1882. godine, a za njeno podizanje je najzaslužniji biskup Josip Juraj Strossmayer. Nakon razgleda katedrale, članovi Dučeca obišli su središte Đakova, tzv. Đakovački korzo. Slijedio je posjet Državnoj ergeli Đakovo sagrađenoj 1506. godine, što je svrstava među najstarije ergele u Europi i govori o dugoj tradiciji uzgoja konja na tom području. Brojnim nastupima u svijetu, đakovački lipicanci pronosili su i pronose glas o Đakovu i Đakovštini.
IMG_6409

IMG_6446

Putovanje je nastavljeno prema Osijeku, najvećem gradu u Slavoniji. Glavni gradski trg – Trg Ante Starčevića, konkatedrala sv. Petra i Pavla, povijesna jezgra Osijeka – Tvrđa, samo su neke od lokacija koje su posjetili. Grad Osijek
IMG_6617

IMG_6525

IMG_6610

Nakon napornog i dobro iskorištenog dana, uslijedio je odmor i druženje u pansionu Piroš čizma u mjestu Suza, nedaleko od Osijeka.

U nedjelju ujutro, nastavili su svoje putovanje prema Kopačkom ritu, jednom od najljepših parkova prirode Lijepe naše. Kopački rit je poplavno područje nastalo djelovanjem dviju velikih rijeka, Dunava i Drave. Cijelo područje poprima izgled delte, a takav fenomen kod drugih Europskih rijeka u ovakvom obliku nije poznat te daje ovom području svjetski značaj. Velika bioraznolikost od 2.000 bioloških vrsta odraz je bogate flore i faune parka.

Puni dojmovi članovi Dučeca vratili su u Mraclin u kasnim popodnevnim satima.

Komentiraj

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.